Hva kan vi forvente av krypto-gaming (P2E) og metavers-bransjen i 2023? Metacade forventes å nå nye høyder

Av:
Jan 2, 2023
Listen to this article
  • Metacade planlegger å skape den største arkaden som er tilgjengelig på blokkjeden
  • Det vil være flere måter spillere kan tjene på Metacade, inkludert Play2earn og Create2earn
  • Metacade planlegger å bli DAO på slutten av 2024, og gir viktige roller og ansvar til samfunnsmedlemmer

Spillindustrien vokste betydelig under Covid-19-pandemien, og mange vendte seg mot online spill for sosialt samvær. Når verden kom ut av nedstengning, viste det seg at denne trenden ikke bare var noe midlertidig.

Krypto-gaming er et område som kombinerer det beste fra krypto- og spillmarkedene, og er en play-to-earn (P2E) sektor som har fått mye oppmerksomhet når vi beveger oss inn i 2023.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Den fortsatte utviklingen av metavers-bransjen ser også en økning i antall spillselskaper som bruker blokkjedeteknologi for å lage spill-apper. Et av de mest spennende fremadstormende prosjektene er Metacade, som se ut til å nå nye høyder i 2023.

Hva er Metacade?

Metacade er den første virtuelle spillarkaden i metavers-bransjen som tilbyr spillere et bredt spekter av spillalternativer og muligheter til å tjene. Det er et sted hvor spillere kan henge med tilfeldige venner og familie, eller delta i seriøse turneringer mot andre spillere og motta lukrative belønninger.

Tidlige indikasjoner antyder at Metacade vil være i teten av krypto-gaming i 2023, med beta presale som høstet inn nesten $ 1 million i løpet av de første tre ukene.

Metacade sitt whitepaper beskriver prosjektets planer mer detaljert og skisserer plattformens lovende fremtid, som inkluderer følgende funksjoner:

  • Introduksjon av Metagrants i 3. kvartal 2023
  • Jobbtavle som en del av Work2Earn-initiativet i 1. kvartal 2024
  • Overgang til en DAO i 2. kvartal 2023
  • Full DAO-styring fra 4. kvartal 2024
  • Flere inntektsstrømmer
  • Multi-signatur «treasury wallet»
  • Flere muligheter for Metacade-brukere å tjene

Hvordan fungerer Metacade?

Metacade plasserer samfunnsmedlemmene i hjertet av plattformen. Det er ingen risikokapitalister eller multinasjonale spillselskaper som er involvert i Metacade. I stedet vil alle beslutninger om samfunnets fremtid avgjøres av spillerne, for spillerne.

Metacade tilbyr brukere flere alternativer for å tjene belønninger. Primært tjener spillere  MCADE-token gjennom plattformens P2E-mekanisme. I tillegg tilbyr Metacade Compete2earn-funksjoner som belønner spillere for suksess i spill og deltar i turneringer. Metacade tilbyr til og med belønninger for brukere som satser MCADE-token.

Andre måter å tjene på inkluderer Create2earn-ordningen som sørger for at samfunnsmedlemmene blir belønnet for å bidra til plattformen og sosialt engasjement. Disse belønningene kan skaffes gjennom å dele alfa, legge ut spillanmeldelser og gi kunnskap til andre samfunnsmedlemmer. I tillegg vil jobbtavlen sørge for at brukere kan få kontakt med Web3 og spillutviklere. Der har de muligheten til å finne sin neste jobb fra 1. kvartal 2024 og utover gjennom Work2Earn-initiativet.

Metacade vil oppmuntre spilldesignere til å utvikle og gi ut prosjekter på plattformen ved hjelp av Metagrant. Denne ordningen tillater utviklere å sende inn spillforslag, der Metacade-brukere stemmer på de beste spill-ideene. Spilldesignere med vinnende spillforslag vil motta Metagrant finansiering for å skape spillet sitt. Den første Metagrant vil bli tildelt i 3. kvartal 2023, og det første Metagrant-støttede spillet vil bli lansert i 1. kvartal 2024.

Ettersom plattformen ser ut til å bli en selvstyrende virksomhet, er det endelige målet at Metacade skal være en fullverdig DAO fra 4. kvartal 2024,  der kritiske roller og ansvar blir overlevert til samfunnsmedlemmene.

Da vil plattformen være helt selvforsynt med inntektsstrømmer fra pay-to-play arkadetitler, reklame, inngangsgebyr for turneringer, premieavgifter og stillingsoppføringer. I tillegg vil det finnes en lanseringsrampe der eksterne selskaper vil betale for å gi ut spill på plattformen.

Hvorfor er Metacade annerledes enn andre P2E-plattformer?

Mange eksisterende blokkjede-spillplattformer er avhengige av et enkelt spill eller et minimalt utvalg av titler for å tiltrekke seg brukere. Metacade er annerledes fordi det vil tilby det bredeste utvalget av spill i metavers-bransjen.

Metacade har fokus på samfunnsstyring som gir makten til plattformbrukerne. Som nevnt vil innehavere av MCADE-token kunne stemme på hvilke spill som blir utviklet og lagt til nettstedet gjennom Metagrants-programmet. I tillegg vil plattformens fremtid bli diktert av de som betyr mest: Spillerne. Ingen individuelle personer vil trekke i strengene. I stedet vil det å bli en DAO bety at Metacade drives demokratisk med fokus på brukernes interesser.

Det sterkeste kortet til Metacade er dybden på veikartet. Det brede spekteret av spill og den kontinuerlige utviklingen av plattformen er bare en del av fremtidens visjon. Metacade har til hensikt å ta ting til neste nivå ved å tilby spillere mulighet til å tjene en virkelig inntekt på plattformen på en rekke måter – og til slutt ta fullt eierskap over den. Disse planene gir Metacade et livsspann som ikke er synlig på mange andre spillplattformer innen krypto-gaming.

Hvordan kjøpe MCADE-token

Metacade sitt presale er live med MCADE-token tilgjengelig for $ 0,01 i presale trinn 1. Beta-kvoten av MCADE-token ble utsolgt i løpet av tre uker. Imidlertid er det fortsatt muligheter for den smarte investoren å få potensiell avkastning ved å investere tidlig. Mot slutten av presale bør Metacade ha en markedverdi på rundt $ 28 millioner, og tokenet vil bli verdsatt til $ 0.02.
Du kan delta i Metacade sitt presale her.