Nexo-talsperson: Shulev gjenforteller “FUD han leste på nettet”

Av:
Jan 19, 2023
Listen to this article
  • Nexo-medgründer Georgi Shulev har angivelig skrevet en e-post fra 2020 som undergraver selskapet.
  • Shulev hevder Nexo er engasjert i "handlinger som er ulovlige".
  • En talsperson for Nexo sier til Invezz at Shulev "ikke har kjennskap til selskapets operasjoner"

Kryptovaluta-utlåner Nexo (NEXO/USD) var på mottakersiden av nok en urovekkende nyhet om kryptovaluta. På onsdag publiserte BestBrokers.com det de beskriver som en e-post “angivelig skrevet av en av firmaets medgründere Georgi Shulev.”

Ifølge en oversettelse av brevet skrevet på bulgarsk, skriver Shulev at selskapet er engasjert i “ulovlige aktiviteter” i hjemlandet Bulgaria og rundt om i verden.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Men etter å ha lest e-posten noen ganger, er jeg mindre overbevist om at den siste delen av Nexo-nyhetene har noen sjanse til å krasje tokenet inn i glemselen og forårsake enda større skade på kryptosamfunnet på et tidspunkt da Bitcoin (BTC/USD) kan ha funnet noe stabilitet.

Påstandene mot Nexo del 1: aksjeeierskap

Den aktuelle e-posten ble tilsynelatende skrevet i 2020 som et svar til Zeus Capital, et globalt kapitalforvaltningsselskap. Shulev mener imidlertid at Zeus bare er en front for Nexo for å manipulere markeder og hjelpe til med å flytte en mynt i retningen som genererer en fortjeneste for Nexos beholdning.

Uansett, e-posten starter med mye forakt mot ledergruppen, og det er en bitter konflikt mellom Shulev og firmaets andre grunnleggere angående aksjeeierskap i selskapet.

Dette er en historie som har utspilt seg utallige ganger før og hos mye større selskaper. Husk da Bill Gates prøvde å presse Paul Allen ut av selskapet da han kjempet mot kreft eller Mark Zuckerberg vannet ut Facebook-aksjer for å slå ut vennen Eduardo Saverin.

Kanskje Shulev har et gyldig poeng, og han blir faktisk smusset av Nexo angående kompensasjon. Men dette er ikke noe som er spesielt bemerkelsesverdig eller noe som vil få en Nexo-kunde til å stikke av fra plattformen så fort som mulig.

Påstandene mot Nexo del 2: det “virkelige problemet”

Shulev fortsetter at det “virkelige problemet” hos Nexo er “involvering av ansatte i operasjoner og ansvar for handlinger som er ulovlige.”

Dette høres urovekkende ut. Hva er disse ulovlige aktivitetene? Kan det relateres til den nylige politirazziaen på Nexos kontor som involverte kontraetterretningsoffiserer (!).

Nei.

Tilsynelatende presenterte Zeus en uber-bearish sak mot Chainlink (LINK/USD) som argumenterte for et nedsidepotensial på 99 %. I mellomtiden har Nexo åpne korte posisjoner i LINK slik at den vil tjene på myntens kollaps.

Det er det? Jeg mener, hvis det er sant, er dette dårlig oppførsel. Men dette er amatørarbeid sammenlignet med hva aksjekortselgere går gjennom for å presse oppgaven sin. Mest bemerkelsesverdig brukte Bill Ackman hundretusenvis av dollar på lobbyister i Washington for å ødelegge Herbalife slik at han kan gjøre fortjeneste på sin short innsats.

Nexo-talsperson: Shulev “har ingen kunnskap om selskapets drift”

I motsetning til den originale Bestbrokers-rapporten, tok Invezz kontakt med Nexo for å kommentere den rapporterte e-posten.

Ifølge en talsperson for Nexo er Shulev bare en “misfornøyd tidligere ansatt” som ikke har “ingen kunnskap om selskapets operasjoner.” Han gjenforteller bare noen FUD han leste på nettet.

Shulev var også på tapeten av et mislykket underslagsforsøk «angående Nexo-eiendeler som han forsøkte å beholde etter oppsigelsen av arbeidsforholdet».

Medier dekket en rettsdom der Shulev ble beordret til å overlate kontrollen over en handelskonto som innehar Nexo-selskapsaktiva. Nexo-utsagnene legger til:

Mr. Shulev unnlot igjen å overholde og returnerte Nexo sine eiendeler, som gikk videre til en rettssak 5. april 2022 for Mr. Justice Henshaw. Nexo er fornøyd med at domstolen har funnet sin fordel og er helt enig i saken den fremmet.

Min oppfatning: dette er en ikke-historie

Alt FUD tiltrekker seg oppmerksomhet og investorer er naturligvis på kanten. Selv om Shulevs påstander faktisk er sanne, kommer det virkelig ned til en grunnleggerstrid om aksjeeierskap og en virkelig dårlig måte å tjene på en shortposisjon. Alt Nexo trengte å gjøre var å vente på at kryptovinteren skulle slå seg til ro. Men det er foruten poenget.

Ingen later som Nexo er en slags krypto-kjære. Ingen er. Alle selskaper har sin del av hemmeligheter og påstander om feilhandlinger, men la oss ikke legge særlig merke til de dårlige historiene som utnytter FUD.

Er det gyldige grunner til å være bekymret for Nexos pågående drift? Invezzs dataanalytiker Dan Ashmore oppsummerte dem i sin nylige artikkel her.

Dan hevder at Nexo sammen med det bredere kryptoutlånssamfunnet lider av mangel på total og fullstendig åpenhet for et selskap som opererer “innenfor et grått område av loven.” Han skriver:

Det følger av mangelen på åpenhet at kunder som investerer i selskapet tvinges til å gamble at alt er over styret. Og det kan være greit – alt kan faktisk være over linjen, det er ingen bevis som tyder på noe annet. Men det er bare det – et gambling og blind tro på ledernes ord.