Peter Thiel dumpet kryptoformue før krasjet, en leksjon for alle

Av:
Jan 20, 2023
Listen to this article
  • Peter Thiels venturekapitalfirma dumpet angivelig alle sine kryptobeholdninger to måneder før LUNA-krasjen
  • De har for øyeblikket ingen betydelig eksponering mot krypto, med salget som avslutter en 8 år lang posisjon
  • 1,8 milliarder dollar ble returnert fra kryptoinvesteringer

“Diamanthender” var mantraet som ble forkynt av kryptoinvestorer under pandemiboomen, som så Bitcoin raketten passere $68 000 og virket som om den aldri ville falle.

Det virker åpenbart nå, men hva er det de sier om skjevhet i ettertid? Tegneserieaper handlet for $400 000+, milliardærer tvitret om doggy tokens og den kraftigste følelsen kjent for menneskeheten, FOMO, raste lenge og hardt utover natten.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Markedet smelter sammen i 2022

Og så raste det hele sammen. En stablecoin som viste seg å være alt annet enn stabil, satte opp markedet i mai, og utløste en smittekrise av episke proporsjoner. Ned kom dominobrikkene, og ned kom prisene.

Men Peter Thiel, en av de mest profilerte Bitcoin-støttespillerne, slapp tilsynelatende unna. Founder Fund, venturekapitalfirmaet han var med å grunnlegge, stengte nesten hele kryptoposisjonen sin etter en 8 år lang investering. Ifølge rapporter har Founders Fund for øyeblikket ingen betydelig eksponering mot krypto.

Veddemålet ga tilbake 1,8 milliarder dollar, etter først å ha investert i 2014. Omtrent to tredjedeler av den totale investeringen ble lagt inn i Bitcoin, som åpnet 2014 til rundt 750 dollar og avsluttet året over 300 dollar.

Det er ganske fin lesning – jeg har markert med svart på diagrammet nedenfor hvor Thiel skal ha kommet seg ut. Det var to måneder før LUNA-krasjen kom i spiral, noe som førte til at kryptomarkedet stupte.

Det er en leksjon her for kryptoinvestorer

Thiel deltok på Bitcoin Miami, konferansen i april 2022 som fant sted kort tid etter at det enorme salget fant sted. Han snakket høyt om Bitcoin, og sa at “slutten på fiat-pengeregimet” var nær og at Bitcoin kunne handles for nær 4,5 millioner dollar per mynt.

Handlingene hans sa noe annet, og banksaldoen hans vil være takknemlig som et resultat. Det er en historie som skjer for sjelden i krypto, med en kultur bygget opp under okseløpet rundt «diamanthender», og en nødvendighet for å gå all in.

Jeg er Bitcoin-troende, men det betyr ikke at jeg ikke synes det er galskap å gå all-in på denne ressursen. Det gjelder på bunnen av bjørnemarkedet eller toppen av okseløpet. Bitcoin er en utrolig flyktig eiendel, og en manglende diversifisering vil ende i økonomisk ruin.

Det er en måte å investere ansvarlig og fortsatt tro på at Bitcoin – eller en hvilken som helst annen eiendel i verden, for den saks skyld – vil utmerke seg. Det som ikke er lurt er å følge rådene til Michael Saylor, som sa følgende da Bitcoin handlet for 56 000 dollar.

Ta alle pengene dine og kjøp Bitcoin. Så ta deg tid til å finne ut hvordan du kan låne mer penger for å kjøpe mer Bitcoin. Ta så all din tid til å finne ut hva du kan selge for å kjøpe Bitcoin

Michael Saylor

Vær mer lik Thiel enn Saylor.

Founders Funds kryptosalg var ett nær ti store trekk venturefondet gjorde mellom 2020 og slutten av fjoråret som ga investorene tilbake over 13 milliarder dollar. Det er tydelig at dette var en del av en bredere strategi.

Selv om ingen kan time markedet og etterpåklokskapens skjevhet får dette til å se ut som et genialt trekk, er det en lærdom her. Det er svært sannsynlig at Thiel fortsatt personlig tror på Bitcoin og har en del av seg selv. Hvem vet? Men det betyr ikke at han ønsket å satse fremtiden til firmaet sitt på det. Jeg lurer på om Michael Saylor og MicroStrategy-lederne har sett denne nyheten.