Ad

Tim Draper dykker videre inn i web3, vil annen kapital følge etter?

Av:
Jan 20, 2023
Listen
  • Draper Venture Network lanserer et web3-syndikeringskjøretøy
  • Tim Draper kjøpte 30 000 bitcoins i 2014 for 19 millioner dollar, nå verdt over en halv milliard dollar
  • Frykt for institusjonell adopsjon og frisk kapital vil tørke opp i krypto etter en rekke skandaler

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Jeg har lurt mye på hvor skadelig bulken for kryptos omdømme vil ha vært de siste månedene.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Sammenbruddet av FTX (dyp dykk inn i den slemme affæren her) føltes som et sugerør som brakk ryggen på kamelen på mange måter. Når det gjelder institusjonell adopsjon, var den fristende konklusjonen at ethvert anerkjent firma ville løpe en mil unna industrien, ettersom en bølge av skandaler, konkurser og implosjoner fosset over hele verdensrommet.

På dette bakteppet skilte nyheten seg ut for meg om at venturekapitalisten Tim Draper går dypere inn i krypto. Draper Venture Network, som er en allianse av venture-investorer grunnlagt av Draper, vil lansere et web3-syndikeringskjøretøy kalt Draper Round Table som har som mål å bringe flere familiekontorer, bedrifts-VC-er, engleinvestorer og andre inn i web3.

Investeringsverdenen endrer seg raskt. Vi utvider tilgangen for investorer slik at de beste gründerne, uansett hvor de er, kan få midler

Tim Draper, grunnlegger av Draper Round Table

Draper har en kryptobakgrunn

Copy link to section

Tim Draper er ingen kryptonybegynner, selvfølgelig. Forretningsmogulen kjøpte berømt 30 000 bitcoins i 2014 som ble beslaglagt fra Silk Road, den ulovlige markedsplassen. Oppbevaringen ble auksjonert ut til publikum av US Marshals Service, og Draper gikk inn med kule 19 millioner dollar, noe som gir en pris på 633 dollar per mynt.

Bare for moro skyld og spill, plottet jeg Drapers investering nedenfor, helt frem til i dag, da Bitcoin har hoppet til starten av året, og handlet tilbake over $20 000-merket.

Fallet fra over 2 milliarder dollar til 600 millioner dollar gjør sannsynligvis vondt, men hei, det er fortsatt en 33X avkastning som er bedre enn S&P 500.

Tre måneder etter kjøpet hadde Draper notorisk spådd på Fox Business at den oransje mynten ville overstige $10 000 innen tre år. Én bitcoin ble handlet for $402 på den tiden, og det hørtes ut…vel, det hørtes latterlig ut. Da den falt ned mot $200 i januar etterpå, så ting ikke bra ut, spesielt da han doblet ned at prisen ville komme tilbake, med en innsats på $400 000.

Men i november 2017 var Bitcoin på $10 000 (teknisk var dette tre år og to måneder senere).

Krypto vondt på mainstream scene

Copy link to section

Det er tydelig at Drapers historie med krypto går lenger tilbake enn de fleste, til en tid da det fortsatt var en nisjeinternettting som bare nisjeinternettfolk tok hensyn til. Med den konteksten symboliserer kanskje ikke lanseringen av dette Draper Venture Network noe i det hele tatt.

Igjen, det fremhever at det fortsatt gjenstår avtaler i denne industrien som har blitt herjet av bjørnemarkedet. Ser vi på den siste kryptovinteren, ble noen av de mest suksessrike selskapene denne gangen bygget i løpet av brakkårene 2018 og 2019 da det føltes som om ingen tok hensyn til krypto. Det ville absolutt vært vanskelig å forestille seg at noe slikt eksisterte da markedet haltet så sterkt den siste vinteren.

Selvfølgelig er forskjellen med denne vinteren at krypto kjemper mot et bjørnemarked i den bredere økonomien for første gang i sin historie. Det er morsomt hvor ofte folk glemmer at Bitcoin ble lansert i historiens lengste og mest eksplosive oksemarked, og det gjør derfor dette nåværende klimaet med høye renter og fallende priser helt uten sidestykke.

Tiden vil vise hvordan krypto kommer tilbake fra dette bjørnemarkedet. Med avtagende inflasjon ser det absolutt ut til å være et lysere klima nå enn for et par måneder siden. Nyheter som dette vil hjelpe, og det vil være interessant å spore hvor raskt institusjoner og tradisjonelle investorer kommer tilbake til rommet i løpet av de kommende månedene.

Blockchain Kryptovaluta