Bitcoins distribusjon uendret etter FTX

Av:
Feb 2, 2023
Listen
  • Et dykk på kjeden om hvordan distribusjonen av Bitcoins har beveget seg etter FTX
  • 70 % av Bitcoins forsyning er inneholdt i lommebøker som holder minst $1M
  • Lommebøker med mindre enn $1K begynner å kjøpe igjen, etter salgspress mot slutten av fjoråret

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Nå kjenner vi alle den slemme historien om Mr Bankman-Fried, det engangs kryptovidunderbarnet som nå sitter i husarrest i det altfor komfortable California-huset som eies av foreldrene hans.

Mens debakelen kan være gamle nyheter, dessverre for kryptoinvestorer, fortsetter den svimlende kollapsen å trekke ned ofrene. Den siste er Genesis, kryptolångiveren som har begjært seg konkurs, og skylder angivelig 3,5 milliarder dollar til sine topp 50 kreditorer.

Her vil jeg fokusere på hvordan hendelser de siste par månedene siden denne siste kryptoskandalen har påvirket distribusjonen av Bitcoin. Fordi det fine med blokkjeden er at vi kan spore adresser på tvers av hele nettverket, og se hvordan de 19,27 millioner bitcoinene som for tiden er i omløp distribueres.

Bitcoin-adresser med mindre enn $1K faller

Den første konsekvensen av kollapsen var fallet i små adresser med mindre enn $1K. Disse adressene omtales ofte som “reker”, dvs. småfisk.

38,7 millioner adresser holdt mellom $1 og $1K i krypto da FTX falt, som falt til 38,1 millioner etter FTX. Ikke det største grepet i verden, men når man tar i betraktning at Bitcoin også falt 20 % i pris, var det sannsynligvis lommebøker over $1K som falt i denne kurven på grunn av at Bitcoin var mindre verdt i USD.

Ikke desto mindre fremhever det at små yngel ble solgt etter FX-kollapsen, med akkumulering som først kommer tilbake nå i januar. Igjen verdt å merke seg, er imidlertid at adresser som inneholder mindre enn $1 000 bitcoin bare utgjør 2,84% av det totale tilbudet.

Innehavere mellom $1K og $10K øker

Interessant nok var mønsteret ganske likt med antall lommebøker som inneholdt $1 million eller mer av Bitcoin. For en gangs skyld var hvalene og fiskene i samklang, virket det.

Merkelig nok så jeg den motsatte trenden når jeg så på lommebøker med mellom $1K og $10K Bitcoin. Det var en merkbar oppgang rett etter at FTX kollapset, som deretter har avtatt inn i januar etter hvert som markedet kom seg.

Igjen, det er litt vanskelig å vite hva man skal gjøre med dette fordi prisen på Bitcoin har steget så betydelig, noe som betyr at mange av lommebokene som tidligere er klassifisert her, kan ha blitt flyttet opp til neste kategori, men det er definitivt den ekstreme siden. annenhver valør viser motsatt effekt. 4,6 % av Bitcoin-tilførselen er inneholdt i lommebøker med mellom $1K og $10K av Bitcoin.

Bitcoins distribusjon er fortsatt ulik

Du har kanskje lagt merke til at tallene jeg har kastet ut ovenfor angående prosentandelen av Bitcoins forsyning i små lommebøker er ganske små. Dette er fordi Bitcoin har en ganske topptung distribusjon.

Mindre enn 6,5 % av forsyningen er inneholdt i lommebøker som har mindre enn $10 000. I mellomtiden er over halvparten av hele tilbudet, 51,8 %, inneholdt i lommebøker med over 10 millioner dollar. Ved å utvide til å se på alle lommebøker som inneholder mer enn 1 million dollar i Bitcoin, stiger dette tallet til 70 % av det totale tilbudet.

Dataene viser at mens Bitcoin er en desentralisert, er ikke distribusjonen av myntene det. Hvallommebøker dominerer, noe som er en konsekvens av at Bitcoin var så billig i de tidlige dagene før de gikk på en så stor prisstigning.

Å kaste $500 eller $1000 i Bitcoin for bare syv eller åtte dager siden ville gi deg slående avkastning, og dette er grunnen til at vi ser eksistensen av disse massive hval-lommebøkene.