Bitcoin, gull, Shiba Memu trives mens obligasjonene styrker seg

Av:
Oct 24, 2023
Listen
  • Obligasjonssalget i USA fortsatte denne uken.
  • De 30-årige statskassene steg til det høyeste nivået på mer enn et tiår.
  • Bitcoin, gull og Shiba Memu var blant de beste.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Finansmarkedet var relativt volatilt denne uken da investorer så den pågående krigen mellom Israel og Hamas, den skyhøye prisen på råolje og den pågående obligasjonsuroen. Brent-råolje steg til $95 mens West Texas Intermediate (WTI) steg til $93.

Uroen i obligasjonsmarkedet fortsatte, med 30-årige statsobligasjoner som steg til et høydepunkt på 5 prosent i flere tiår. Boliglånsrentene steg også tilbake til 8 %, det høyeste punktet på mer enn to tiår.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Denne ytelsen skjedde da energiprisene steg og Jerome Powell leverte en relativt aggresiv uttalelse. Han hevdet at landets inflasjon fortsatt var hardnakket høy og at ratene kunne holde seg på dette høye nivået en stund. Han advarte likevel om den pågående geopolitiske risikoen.

Krypto og gull er trygg havn

Copy link to section

I perioder med høy risiko har investorer en tendens til å flytte til trygge havn for å beskytte investeringene sine. Nylig har disse trygge havnene inkludert kortsiktige statsobligasjoner, gull og til og med kryptovalutaer.

Gull, som ofte blir sett på som et bedre alternativ til amerikanske dollar, steg til nesten 2000 dollar per unse. Det betyr at den har hoppet med nesten 10 % fra det laveste nivået i oktober i år.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Bitcoin har også blitt en annen trygg havn i kryptoindustrien. Etter å ha stupt til $24 700 i begynnelsen av september, hoppet BTC til $30 000 denne uken. Dette skjedde da investorer forble optimistiske om at Securities and Exchange Commission (SEC) snart ville godta en spot bitcoin ETF.

I en uttalelse sa Gary Gensler at byrået fortsatt gjennomgikk søknader fra selskaper som Blackrock, Invesco og Fidelity. Og i en egen uttalelse sa Blackrocks Larry Fink at selskapet hadde sett økt etterspørsel etter Bitcoin blant institusjonelle investorer.

En annen katalysator for Bitcoin var Teslas inntekter. Mens selskapets virksomhet avtok i løpet av kvartalet, fortsatte det å holde sine Bitcoins, som er verdt over 300 millioner dollar. Det gikk rykter om at selskapet vurderte å forlate krypto.

Shiba Memu blomstrer

Copy link to section

I mellomtiden fortsatte Shiba Memu, den kommende meme-mynten, å blomstre. Som du kan se her, har utviklerne nå samlet inn over 3,9 milliarder dollar de siste tre månedene. Dette gjør det til et av årets mest populære tokensalg.

For det første er Shiba Memu en kryptovaluta i skjæringspunktet mellom meme-mynter som Bonk og Shiba Inu og den raskt voksende industrien for kunstig intelligens (AI). Utviklerne har som mål å lage en meme-mynt med dyp nytte, som vil hjelpe den å vokse over tid.

I motsetning til mange meme-mynter, har Shiba Memu en langsiktig visjon. For det første tror utviklerne at dens avanserte AI-funksjoner vil sikre at den kan markedsføre seg effektivt.

Vi har sett mange investorer bli meme-myntmillionærer tidligere. For eksempel anslås det at den rikeste personen i Shiba Inu var verdt over 500 millioner dollar på sitt topp. Nylig så vi mange mennesker bli ekstremt velstående bare ved å investere i Pepe.

Likevel er det risiko ved å investere i meme-mynter som Shiba Memu, som krever avanserte risikostyringsstrategier. For eksempel bør du bare allokere midler du har råd til å tape og diversifisere beholdningen din.

Ad

Kom enkelt i gang med krypto ved å følge kryptosignaler og diagrammer av pro-trader Lisa N Edwards. Registrer deg i dag for lett å følge handler for tonnevis med altcoins på GSIC.

0/10
Get signals
Bitcoin Råolje Dyrebare metaller Kryptovaluta