NVIDIA spådde å falle etter hvert som aksjen går forbi Alphabet

Av:
Feb 16, 2024
Listen
  • Nvidia har gått tilbake med mer enn 230 % det siste året.
  • Cleo Capital-analytiker Sarah Kunst forventer at aksjen retter seg opp.
  • Aksjen er attraktiv, men dyrt priset.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Nvidia Corp. (NASDAQ:NVDA) handler i ukjente territorier og har blitt «skummende». Dette er kommentarene til Cleo Capitals Sarah Kunst, i et intervju med CNBC.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Jeg tror prisen den er på akkurat nå er veldig, veldig, veldig vanskelig å opprettholde.

Utsikten kommer mens Nvidia fortsetter sin oppadgående bane. Nvidia-aksjen har gitt en avkastning på over 230 % det siste året, med 52 % av gevinstene hittil i år. Ifølge Kunst vil Nvidias ustoppelige rally ta slutt, og aksjekursen vil etter hvert falle.

Analytikerens kommentarer viser et klart bilde av en av de beste AI-aksjene som ikke viser tegn til å stoppe. Mens gevinster er utbredt for andre AI-aksjer, refererer Kunst til Nvidias pris-til-inntjening-forhold på 97. PE betyr at investorer er villige til å betale 97 ganger aksjens pris, noe som er ekstremt høyere enn jevnaldrende.

I mellomtiden betyr gevinstene at Nvidia har gått forbi Alphabet for å bli det tredje største amerikanske selskapet. Med en markedsverdi på $1,803 (£1,44) billioner, følger brikkeprodusenten bare Microsoft og Apple etter markedsstørrelse.

Nvidia kan ikke opprettholde sin oppadgående bane for alltid. Oppmerksomheten vender nå til resultatene for fjerde kvartal 2024 den 21. februar. Analytikere anslår en EPS på $4,18, høyere enn $0,65 i samme kvartal i fjor. Dette er høyere enn en rapportert EPS på $4,02 i Q3.

Det er imidlertid sannsynlig at inntjeningsforventningene for fjerde kvartal allerede er tatt med i dagens pristrender. Så oppmerksomheten kan skifte til veiledning og notater som følger med regnskapsutgivelsen.

NVIDIAs meteoriske oppgang tar prisen til rekordnivåer

Copy link to section
Source – TradingView

Fra aksjediagrammet handles NVIDIA på et rekordnivå. Det er klare overkjøpte forhold på aksjen fra RSI-avlesningen. Aksjen har holdt seg i den overkjøpte sonen i en måned, noe som betyr at kjøpsinteressen forblir sterk.

Anbefales det å kjøpe NVIDIA nå?

Copy link to section

NVIDIA er en robust aksje, styrket av trender innen kunstig intelligens og selskapets egne grunnleggende. Selskapet har økt inntjeningen, med aksjer.

Den høye verdsettelsen er imidlertid en avskrekkende for å investere i aksjen nå. Kvartalsresultatene kan gi et glimt av fremtiden, og tilby en sjanse til å evaluere aksjen videre. NVIDIA er imidlertid bare attraktiv på en korreksjon. Den høye prisen kan tvinge frem en aksjekurskorreksjon og NVIDIA anbefales ikke å kjøpe akkurat nå.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aksjer Nord-Amerika Teknologi