Ad

Sei, Celestia, Avalanche, IOTA-prisene stupte: slutten av kryptookseløpet?

Av:
Mar 17, 2024
Listen
  • De fleste kryptovalutaprisene krasjet hardt søndag.
  • Rødhavet skjedde ettersom profitttaking skjedde i bransjen.
  • Noen av de fremste etternølerne var Sei, Celestia, Avalanche og IOTA.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Det var et hav av rødt i kryptovalutaindustrien på søndag da Bitcoin stupte under motstanden på 65 000 dollar. Bitcoin har stupte hardt, noen dager etter at den beveget seg til et rekordhøyt nivå på $73 000.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

De fleste kryptovalutaene var i minus. Sei-tokenprisen krasjet med 24 % i løpet av de siste 24 timene, mens Fantom, Celestia, Avalanche og IOTA, Gala falt med over 20 %. Noen av de andre etternølerne i kryptoindustrien var Algorand, Helium, Arbitrum og Pyth Network.

Det var uklart hvorfor disse myntene stupte siden det ikke var noen store kryptonyheter. Det er imidlertid noen få grunner til at dette fallet skjedde.

For det første ble de fleste mynter ekstremt overkjøpt ettersom frykten for å gå glipp av (FOMO) intensivert i markedet. En titt på Relative Strength Index (RSI) for de fleste mynter viser at den var over 85 forrige uke. I de fleste tilfeller har finansielle eiendeler en tendens til å falle etter å ha blitt overkjøpt en stund.

For det andre er dette krasjet på grunn av en situasjon kjent som en shakeout. En shakeout er en situasjon der økende finansielle eiendeler faller med målet om å bli kvitt spekulanter.

Shakeouts er populære i alle aktivaklasser, inkludert krypto og aksjer. I de fleste tilfeller skjer de etter at en eiendel når en viktig milepæl. I dette tilfellet skjedde det etter at Bitcoin økte til $73 000 og deretter raskt beveget seg under $70 000.

Videre, ved å bruke Wyckoff-metoden, er fallet hovedsakelig fordi disse myntene har flyttet inn i akkumuleringsstadiet.

Så, er dette slutten på kryptookseløpet? Jeg tror ikke det siden industrien har mange katalysatorer foran seg. En Bitcoin- halvering vil skje i april i år. Denne halveringen vil skje på et tidspunkt da Bitcoin-etterspørselen fra ETF-er øker. I de fleste tilfeller har kryptovalutaer en tendens til å gjøre det godt før halveringshendelsen.

For det andre er det en mulighet for at Federal Reserve vil peke på et rentekutt senere i år. Banken holder sitt andre møte for året. Risikofylte eiendeler som kryptovalutaer har en tendens til å gjøre det bra når Fed kutter renten.

For det tredje viser historien at kryptovalutapriser har en tendens til å gjøre det bra over tid. Dette forklarer hvorfor bitcoin har beveget seg fra nær null i 2009 til over $60 000 i dag.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Kryptovaluta