Min siste AMC-aksjeprisprognose var nøyaktig: hva neste?

Av:
May 14, 2024
Listen
  • Jeg har vært positiv på AMC Entertainment-aksjene siden november i fjor.
  • Jeg pekte på det fallende kilediagrammet som ble dannet på de daglige og ukentlige diagrammene.
  • Aksjen har mer oppside, men fortynningsrisikoen er forhøyet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

AMC Entertainment ( NYSE: AMC ) aksjekursen går parabolsk denne uken, som jeg lenge har spådd her , her , og her . I en annen rapport i februar argumenterte jeg for at det alltid var mørkest før daggry for en nedslått aksje som AMC. Nå steg den med 78 % på mandag og er opp med ytterligere 52 % på tirsdag.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Hvorfor AMC Entertainment er skyhøye

Copy link to section

AMC Entertainment er ikke den eneste meme-aksjen som stiger. GameStop (GME) aksjekurs steg med over 74 % på mandag og er nå opp med over 47 % i førmarkedsøkten, slik jeg spådde forrige uke da jeg la merke til at den kunne hoppe med 140 %.

Hovedårsaken til rallyet er at Roaring Kitten, en populær daytrader, kom tilbake til sosiale medier, og sendte minner fra 2021s meme-aksjerally som presset mange svært kortede aksjer kraftig opp. AMC hoppet fra mindre enn $10 til nesten $400 mens GameStop steg til $120.

Andre populære meme-aksjer som hoppet på den tiden var selskaper som Blackberry, ContextLogic, Bed Bath & Beyond og Clover Health. Noen av disse selskapene har sluttet seg til det nye rallyet.

AMCs økning skjer på et tidspunkt da det er trending i topp sosiale medieselskaper som X og StockTwits. Det skjer også i et miljø med høyt volum. Data fra Yahoo Finance viser at det daglige volumet mandag var på over 482 millioner aksjer, opp fra 24 millioner på fredag.

Bekymrende grunnleggende men det er håp

Copy link to section

AMCs aksjeoppgang skjer på et tidspunkt da selskapet går gjennom svake fundamentale forhold. De siste resultatene avslørte at inntektene falt i Q1, delvis på grunn av de svake billettsalgene i kvartalet.

Verre, ledelsen advarte om at selskapets inntjening vil forbli under press i Q2 på grunn av fjorårets Hollywood-streik.

Ikke desto mindre forventer selskapet at de planlagte utgivelsene i andre halvår vil oppveie H1s svakhet. Det håper også at samarbeidet med musikere som Billie Eilish vil bidra til å øke salget. Det vil være den nest største musikerutgivelsen på kino etter Taylor Swifts Eras Tour.

Den andre store bekymringen er at selskapet har et berg av gjeld og leiekontrakter. Den viktigste er en løpetid på 3 milliarder dollar som er planlagt til 2026 og som selskapet forhandler om å forlenge.

Som jeg skrev på fredag, er det stor mulighet for at selskapet reforhandler og vinner på disse løpetidene. Det er fordi det er i alles interesse å gjøre det. AMC har også bevist at den fortsatt genererer salg og opprettholder en markedsandel i kinoindustrien.

Den kortsiktige risikoen for AMC-aksjer er at selskapet sannsynligvis vil bruke stigningen til å skaffe ekstra kapital. Den har allerede samlet inn over 200 millioner dollar ved å selge aksjer tidligere i år og milliarder av dollar siden 2021. Den brukte disse midlene til å finansiere driften og redusere gjelden.

Hva neste for AMC-aksjen?

Copy link to section

AMC-diagram av TradingView

Teknisk sett skjedde den pågående AMC-aksjekursen etter at selskapet dannet et fallende kilemønster. I prishandlingsanalyse er dette et av de mest bullish tegnene i markedet, noe som forklarer hvorfor det har økt.

Derfor mistenker jeg at Fear of Missing Out (FOMO) vil hjelpe aksjen til å hoppe til det avgjørende motstandsnivået på $11,50, dens høyeste sving den 6. november i fjor. Aksjen vil da trekke seg tilbake, muligens hvis selskapet bestemmer seg for å skaffe kapital snart.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Fritid og underholdning Markedsanalyse Medier