Healwell AI-lager: snuoperasjonen har plass til å kjøre

Av:
May 18, 2024
Listen
  • Healwell AI er et kanadisk selskap som forstyrrer helsesektoren.
  • Den har et samarbeid med Well Health, en ledende operatør av poliklinikker.
  • Selskapet har en sterk balanse og øker inntektene igjen.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Healwell AI (TSX: AIDX) har hatt en imponerende snuoperasjon, noe som gjør det til et av de beste kanadiske teknologiselskapene i år. Aksjen er allerede opp med over 100 % i 2024, godt hjulpet av investeringene i kunstig intelligens (AI), partnerskapet med Well Health Technologies og den forbedrede balansen.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Den har steget med ~620% de siste 12 månedene, og slått populære AI-navn som Nvidia (NVDA) og SoundHound AI (SOUN).

Omslaget fortsetter

Copy link to section

Healwell AI, tidligere kjent som MCI OneHealth, har implementert en sterk snuoperasjon som har reddet selskapet fra konkurs. Før denne snuoperasjonen drev MCI OneHealth to primære virksomheter i Canada: dets primære helseklinikker og en innovasjonsarm.

Som en del av snuoperasjonen, brettet selskapet sammen sine slitende klinikker og solgte dem til Well Health. Vel Helse, som jeg dekket her i 2022, har nå vokst til å bli den største operatøren av poliklinikker i Canada. Dens teknologiløsninger leverer tjenester til over 9 400 leverandører i USA og Canada.

Well Healths oppkjøp av MCI OneHealth inkluderte også aksjeinvesteringer som gjorde en aksjeinvestering i HealWell, og ble dens største aksjonær. Hamed Shabhazi, Wells grunnlegger, ble utnevnt til styreleder i Healwell tidligere i år. De to er også store partnere, med HealWell som leverer teknologier til Well Health.

Samtidig er HealWell nå et slankere selskap som mister hundrevis av arbeidsplasser etter avhendelsen av sin klinikkvirksomhet. Det har også økt balansen ved å skaffe ekstra kontanter. Den samlet inn 29,5 millioner dollar gjennom konvertibel gjeld og egenkapital.

Healwell har som mål å være ledende innen AI i helsevesenet

Copy link to section

Artificial Intelligence- teknologien forventes å få store implikasjoner de neste årene. En rapport publisert tidligere i år viste at den globale kunstig intelligensen i helsesektoren ble verdsatt til 4,88 milliarder dollar i 2020 og at den var forventet å nå 2028 milliarder dollar i 2028.

En egen rapport avslørte at industrien ville ha en CAGR på 48,1 % innen 2029, og nå over 148,4 milliarder dollar. Dette synet støttes av størrelsen på helsevesenet og måter teknologien kan hjelpe på.

AI kan hjelpe til med oppdagelse og utvikling av medikamenter, forskning, sykdomsdiagnostikk og testing, presisjonsmedisin og klinisk utprøving blant andre områder. Healwell har som mål å være en viktig aktør i AI-bransjen ved å utnytte partnerskapet med Well Health og gjennom å gjøre strategiske investeringer og oppkjøp.

Gjennom partnerskapet med Well Health driver selskapet Well Health.ai-plattformen. Denne plattformen bidrar til å effektivisere pasientdokumentasjon og gi mer klinisk beslutningsstøtte. Healwell tilbyr også AI Inbox Admin og AI Decision Support.

Healwell har investert i selskaper som Khure Health, PolyClinic og Pentavere. Khure Health er et AI-selskap som gjør det mulig for klinikker å bruke big data for raskt å screene og identifisere pasienter med sjeldne sykdommer. Løsningen brukes allerede av Well Health USA og Circle Medical Technologies.

I mellomtiden har Healwell en stor andel av Pentavere Research Group som har laget en AI-motor for å identifisere pasienter som er kvalifisert for godkjente medisiner eller intervensjoner. I likhet med Khure blir tjenesten allerede brukt i nøkkelklinikker i USA og Canada.

Det eier også Intrahealth, et SaaS-basert Electronic Health Records (EHR)-selskap som forventes å generere rundt 12 millioner dollar i inntekter i år.

Healwell har som mål å fortsette å investere i disse produktene for å øke markedsandelen i USA, Canada og i andre land. Det tar også sikte på å skaffe andre selskaper i tidlig fase som bruker AI-teknologi for å forstyrre helsesektoren.

Inntektsveksten fortsetter

Copy link to section

Jeg tror at Healwells snustrategi vil bidra til å øke inntektsmomentumet de neste årene. De siste økonomiske resultatene viste at den totale omsetningen kom på 7,32 millioner dollar i 2023, en kraftig nedgang fra 10,2 millioner dollar året før.

Inntektene hadde vært i en nedadgående spiral etter å ha toppet seg på over 37 millioner dollar i 2021. Denne nedgangen var på grunn av den svake ytelsen til klinikkvirksomheten, noe som forklarer hvorfor salget er fornuftig.

Healwells ledelse tror at virksomheten vil fortsette å komme seg i år ettersom porteføljeselskapene blomstrer. I et nylig intervju sa selskapets administrerende direktør at håpet er at det vil bli kontantstrømpositiv innen utgangen av 2024 eller 2025.

Risikoer for oppgaven

Copy link to section

Det er noen få risikoer for dette bullish synet. For det første er det verdsettelseselementet ettersom Healwell AI har en markedsverdi på over 124 millioner dollar mot 2023s årlige inntekt på 7,32 millioner dollar.

Dette betyr at den har et etterfølgende pris-til-salg-forhold på 16,7, som er høyere enn de fleste selskaper, inkludert Nvidia og Super Micro Computer. Denne verdsettelsen er fortsatt bedre enn Soundhound AI, som har et P/S-forhold på 17,8.

Derfor vil Healwell AI måtte rettferdiggjøre sin verdivurdering ved å vise sterk inntekts- og lønnsomhetsvekst.

For det andre er det den vedvarende risikoen for AI-tretthet blant investorer, noe som fremgår av det nylige fallet av topp AI-selskaper. Nvidia har beveget seg inn i et bjørnemarked ved å falle med over 21 % fra det høyeste punktet i år. Det samme gjelder blant andre AI-selskaper som SoundHound, AMD og SMCI.

For det tredje er det alltid en risiko for selskaper som fokuserer på vekst gjennom oppkjøp. Data viser at mellom 70 % og 80 % av alle M&A-avtaler ikke oppnår de ønskede målene. Det beste eksemplet på dette er Teladocs oppkjøp av Livongo Health i 2020, en avtale som skapte et selskap på 37 milliarder dollar. I dag er det sammenslåtte selskapet verdsatt til bare 2,2 milliarder dollar.

Til slutt er det fortynningsrisiko. Selv om selskapet har tilstrekkelige kontantbeholdninger, er det en risiko for at ledelsen vil utnytte den stigende aksjekursen til å skaffe ytterligere kapital til bruk i oppkjøp.

Bunnlinjen

Copy link to section

Healweall AIs ledelse har implementert det som er i ferd med å bli en sterk snuoperasjon for et selskap som var på randen av konkurs på grunn av sin klinikkvirksomhet. I dag har selskapet blitt en asset-light-organisasjon i det raskt voksende AI-området. Balansen er ganske sterk og ledelsen forventer å bli kontantstrømpositiv i år.

Som forklart ovenfor er det imidlertid risikoer for det bullish synet, som kan påvirke aksjeutviklingen.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Helse og legemidler Markedsanalyse Teknologi