Trump Media (DJT) aksje: unngå denne fremtidige fortynningsmaskinen

Av:
May 26, 2024
Listen
  • Trump Media & Technology-aksjen har hoppet med over 100 % fra laveste nivå i april.
  • Selskapet publiserte nylig svake økonomiske resultater som avslørte store tap.
  • Den jobber nå med en strømmeapplikasjon for å øke økosystemet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen på Trump Media & Technology (NASDAQ: DJT) har vært i søkelyset de siste ukene da investorer så på de økonomiske resultatene, den nylige Trump-rettssaken og presidentmålingene. Det ble handlet til $45,8 på fredag, opp med over 101% fra det laveste punktet i april.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Forbered for fortynninger

Copy link to section

Donald Trumps sosiale medieselskap gjør det ikke bra ettersom antallet brukere i økosystemet reduseres og tapene øker.

De siste resultatene viste at dens justerte EBITDA kom på minus 12,1 millioner dollar da nettoinntekten var på minus 327 millioner dollar i første kvartal. De fleste av disse tapene var relatert til fusjonsaktiviteten med Digital World Acquisition Corp (DWAC). Inntektene var bare 770 000 USD i løpet av kvartalet.

Trump Media fokuserer nå på produktutvikling, spesielt lanseringen av strømmeapplikasjonen. I følge dens uttalelse vil denne lanseringen skje i tre faser, som starter med lanseringen av Truth Socials CDN for direktestrømming av TV.

Neste trinn vil være utgivelsen av en frittstående Truth Social OTT-streaming-app på smarttelefoner og andre enheter. Til slutt vil selskapet gi ut Truth Social sine streaming-apper for hjemme-tv.

Jeg mener at selskapets grunnleggende forhold ikke er bra. For det første har ikke Truth Social blitt en populær applikasjon fordi X (Twitter) har redusert sin skjevhet mot konservative og har begynt å betale skapere.

Derfor fokuserer de fleste av Truth Socials største brukere på X, som har et bredere publikum av mennesker på tvers av det politiske spekteret.

For det andre, som vi har sett med Rumble, Fox News og Newsmax, er det vanskelig for store selskaper å annonsere på høyreorienterte medieselskaper. Dette betyr at Truth Social vil være avhengig av mindre annonsører som MyPillow.

For det tredje er det dyrt å lansere en vellykket videostrømningsplattform. Vi har allerede sett det med selskaper som Paramount, Warner Bros. Discovery og Comcast. Streamingplattformer som DailyWire bruker millioner av dollar hvert år på innhold.

Videre mistenker jeg at Trump Media vil starte utvanning i årene som kommer. Selskapet har over 233 millioner dollar i kontanter, som vil begynne å falle etter hvert som tapene øker. Som sådan, siden DJT har en markedsverdi på over 6 milliarder dollar, mistenker jeg at ledelsen vil begynne å selge aksjer enten i 2024 eller i 2025.

Trump Medias lock-up-utløp kommer også i løpet av de neste månedene, noe som kan se en bølge av salg, inkludert fra Trump selv.

Er det trygt å kjøpe DJT-aksjer?

Copy link to section

Trump Media har svake grunnleggende forhold og er sterkt overvurdert sammenlignet med andre selskaper som Reddit, X, Pinterest og Snap.

Dette er imidlertid ikke en oppfordring til å shorte aksjen fordi den ofte påvirkes av eksterne faktorer som presidentvalgets meningsmålingsdata og Trump-rettssaker. Det er også en populær meme-aksje, noe som betyr at den kan oppleve korte klemmer som vi så tidligere denne måneden.

Derfor er det en risiko for å kjøpe aksjen på grunn av dens svake fundamentale forhold. Det er også en risiko for å kortslutte den på grunn av kortklempotensialet. Som et resultat ville jeg holdt meg på sidelinjen og passet på hvordan det utvikler seg.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Medier