Er Vanguard Value (VTV) ETF et kjøp når rallyet stopper opp?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • Vanguard Value ETF har steget til sitt høyeste nivå noensinne.
  • Den har sluttet seg til andre populære ETFer som QQQ og SPY i det sterke okseløpet.
  • Fondet kunne se noe kortsiktig volatilitet ettersom det dannet et dobbelt-topp-mønster.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Vanguard Value ETF (VTV) har steget til et rekordhøyt nivå ettersom amerikanske aksjer fortsatte sin sterke bull-run. Totalavkastningen i år har hoppet til over 7,5 %, noe som er bedre enn andre sammenlignbare ETFer som Schwab US Dividend Equity (SCHD) og iShares Core Dividend Growth (DGRO).

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

God ETF for verdiinvestorer

Copy link to section

Vanguard Value ETF er en av de største ETFene i USA med over 163 milliarder dollar i forvaltningskapital. Dens popularitet er hovedsakelig på grunn av dens sterke årlige avkastning og lave avgifter siden den har et kostnadsforhold på bare 0,04%.

Selv om den har fulgt populære ETF-er som SPDR S&P 500 (SPY) og Invesco QQQ (QQQ) ETF-er, har den en lang merittliste når det gjelder ytelse. For eksempel har den hatt negativ årlig avkastning på fem år siden starten i 2005.

Det beste året var i 2013 da det genererte 33 % årlig avkastning etterfulgt av 2021, 2019 og 2006 da avkastningen var på henholdsvis 26,5 %, 26,5 % og 22,3 %. Det verste året var under den globale finanskrisen da den mistet over 35 % av verdien i 2008.

VTV ETF sporer CRSP US Large Cap Value Index, som ser på store selskaper som handler til en lavere verdivurdering sammenlignet med det bredere markedet. Som et resultat er dets PE-forhold på 18 i gjennomsnitt lavere enn S&P 500-indeksens 23.

VTV er et svært diversifisert fond, med finans, helsevesen og industri som de største bestanddelene. De andre store delene av fondet er selskaper innen teknologi-, energi- og forbrukervareindustrien.

De største firmaene i indeksen er selskaper som Berkshire Hathaway, Broadcom, JPMorgan, Exxon Mobil, UnitedHealth og Procter & Gamble. Dette er firmaer som dominerer sine respektive bransjer, med Berkshire som en ledende forsikrings- og investeringsgruppe i USA.

JPMorgan er den største banken i USA, mens Exxon er det ledende olje- og gasselskapet i den vestlige verden. UnitedHealth er det største helseforsikringsselskapet, mens P&G er et forbrukervareselskap hvis produkter brukes av millioner av kunder globalt.

Jeg tror at VTV er en god ETF å investere i for investorer som har ordinære fond som SPY og QQQ. De to sistnevnte fondene er svært eksponert mot store teknologiselskaper som Microsoft, Apple og Nvidia. Som sådan kan investering i VTV hjelpe deg med å diversifisere beholdningen din.

VTV ETF aksjeanalyse

Copy link to section
VTV ETF

VTV-diagram av TradingView

Når vi ser på det ukentlige diagrammet, ser vi at Vanguard Value ETF-aksjen har vært i en sterk bullrun i lang tid. Som et resultat har det hele tiden holdt seg over alle glidende gjennomsnitt, noe som er positivt siden det signaliserer at okser har kontroll.

Nylig har imidlertid aksjen dannet et lite dobbeltoppmønster, som er et populært bearish tegn. Derfor mistenker jeg noe volatilitet i de kommende ukene med mindre oksene presser den over motstandspunktet på $163,16. På lang sikt vil imidlertid fondet fortsette å gi god avkastning. Dessuten har den en femstjerners MorningStar-rangering og vurderinger over gjennomsnittet for mennesker og prosesser.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse