BofA gjentar “Outperform”: Vil Apple-aksjen endelig bryte over $200?

Av:
May 29, 2024
Listen
  • BofA bekrefter "Outperform"-vurderingen på Apple-aksjen.
  • WWDC 2024 ventet spent på AI-strategi, innovasjonskunngjøringer.
  • Se etter ukentlig nærhet over $200 for bekreftelse på fersk okseløp.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Bank of America bekreftet sin ‘Outperform’-rating på Apple Inc (NASDAQ:AAPL) i dag, og forutså en økning i momentum med teknologigigantens nært forestående avduking av sin generative kunstige intelligens-strategi på den kommende utviklerkonferansen. Analytikere ved BofA spår at integreringen av AI i de nyeste iPhone-ene kan utløse en betydelig oppgraderingssyklus som ligner begynnelsen av smarttelefontiden.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Nylig utvikling og analytikeres innsikt

Copy link to section

Ved å ta i bruk en rabattstrategi, så Apple en bemerkelsesverdig økning i iPhone-forsendelser, spesielt i Kina, der april så en svimlende 52% økning i forsendelser. Dette kommer når lokale konkurrenter kjemper om markedsdominans, med Apple som strategisk reduserer prisene og avduker rabatter for å opprettholde konkurransefortrinnet. Til tross for nylige utfordringer, antyder forsyningskjedesjekker stabilisering av iPhone, og legger grunnlaget for en potensiell gjenoppblomstring i etterspørselen.

Den 26. mai ga analytikere ved Wedbush Securities ut et notat der de understreket betydningen av Apples kommende iPhone 16-lansering, projiserte et positivt syn på iPhone-bygg og forutse en bemerkelsesverdig økning i oppgraderingssykluser. Ifølge dem, med et robust tjenesteøkosystem og fortsatt innovasjon, er Apple fortsatt godt posisjonert for å klare endringer i markedet og utnytte nye trender.

Apples nådeløse fokus på innovasjon er tydelig i deres forpliktelse til FoU-utgifter og produktlanseringer, som den nylige avdukingen av den kraftige iPad Pro og den kommende WWDC 2024-konferansen. Integreringen av generative AI-funksjoner i iOS og maskinvare understreker Apples fremtidsrettede tilnærming og posisjonerer selskapet for vedvarende vekst.

Inntjening og verdsettelsesanalyse

Copy link to section

Apples økonomiske resultater for andre kvartal overgikk forventningene, og selskapet avduket et betydelig tilbakekjøpsprogram på $110 milliarder. Til tross for en nedgang i inntektene, utvidet justert EPS seg, noe som viser motstandskraft midt i markedsutfordringene.

Mens veksten har moderert seg, reflekterer Apples nåværende verdivurdering et rimelig midtpunkt, som handles til en salgsmultipel på 7,7x og en inntektsmultipel på 29,4x. I tillegg, med ytterligere 110 milliarder dollar tildelt til tilbakekjøp, presenterer Apple et overbevisende verdiforslag for investorer.

Til tross for sine sterke sider, står Apple overfor risikoer som en fortsatt nedgang i iPhone-salgsveksten og makroøkonomiske faktorer som påvirker forbrukerutgifter. I tillegg, mens Apples verdsettelse virker rimelig sammenlignet med historiske multipler og jevnaldrende, utgjør svingninger i markedsmultipler en potensiell risiko for fremtidig avkastning.

Mens investorer venter på Apples neste trekk, kan teknisk analyse gi innsikt i aksjens potensielle kursbevegelser. Ved å analysere prishandling og volumtrender, kan investorer måle potensielle inngangs- og utgangspunkter, og veilede investeringsbeslutninger midt i markedsvolatilitet.

$200-spørsmålet: Kan Apple endelig bryte over det?

Copy link to section

Apples langsiktige opptrend, som har gitt en femdobling siden starten av 2019, er fortsatt sterk. Selv om det så ut til at denne oppadgående trenden i 2022 kunne vakle, fjernet aksjens gjenoppblomstring i første halvdel av 2023 disse bekymringene. I løpet av det siste året har Apples aksjer stort sett handlet innenfor intervallet $165-$198, med to mislykkede forsøk på å bryte over $200.

AAPL-diagram av TradingView
Nylig har aksjen vist en sterk tilbakegang, og klatret fra rundt $165 til over $190 siden midten av april, noe som indikerer at bullish sentimentet dominerer for tiden. Hvorvidt dette markerer begynnelsen på et nytt okseløp vil imidlertid bare bli bekreftet hvis aksjen oppnår en ukentlig avslutning over $200. Hvis dette skjer, kan bullish investorer vurdere å kjøpe aksjen med et stop loss satt til $178,6.

For de med et bearish syn på Apple, er det en handelsmulighet med lav risiko og høy belønning. De kan shorte aksjen over $192 med et stop loss på $201,2. Hvis Apples aksjer mister sin bullish momentum på mellomlang sikt, kan den falle tilbake til støttenivået nær $165, hvor bearish tradere kan bokføre fortjeneste.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Teknologi