Gode nyheter for Zeekr- og Nio-aksjer; Mai blir nøkkelmåneden

Av:
Jun 3, 2024
Listen
  • Zeekr Intelligent Technology leverte over 18 000 kjøretøy i mai.
  • Nios leveranser økte med over 230 % i løpet av måneden.
  • De to selskapene vil offentliggjøre sine økonomiske resultater denne måneden.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Nio (NYSE: NIO) og Zeekr (NASDAQ: ZK) aksjekurser vil være i søkelyset på mandag etter å ha gitt ut en sterk økning i kjøretøyleveranser. Beijing har også annonsert en annen stimuleringspakke verdt 890 millioner dollar for å øke industrien.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

ZEEKR Intelligent Technology, et nylig børsnotert selskap, rapporterte sterk vekst i leveranser. Den leverte 18 616 kjøretøy i mai, en økning på 115 % fra samme periode i 2023. Den har nå utviklet over 264 000 kjøretøy siden starten.

Nio rapporterte også om sterke leveransetall. Den leverte 20 544 kjøretøy i mai, en årlig økning på 233 %. Den solgte 12.164 premium elektriske SUV-er og 8.380 premium sedaner. Dette betyr at selskapet har levert over 65 000 biler i år og jobber mot å lage over 200 000 kjøretøy i år.

Andre kinesiske elbilselskaper rapporterte om sterke leveranser. BYD leverte over 330 000 kjøretøy mens XPeng solgte over 10 140 kjøretøy i løpet av måneden.

Disse selskapene drar nytte av den sterke etterspørselen etter elektriske kjøretøy i Kina, hjulpet av økonomien i bedring, priskutt og statlige subsidier. Faktisk har regjeringen annonsert et nytt tilskudd verdt 890 millioner dollar.

Disse midlene vil gå til kunder som handler med gamle biler og vil være verdt rundt RMB 10 000 ($ 1 380). På toppen av dette avskaffet regjeringen den fastsatte minste forskuddsbetalingen for bilkjøp, et grep som kan legge til 2 millioner til kjøp av nye kjøretøy.

Nio vs Zeekr

Nio vs Zeekr aksjer

Når vi ser fremover, vil mai være en avgjørende måned for Nio og Zeekr ettersom selskapene skal publisere sine økonomiske resultater.Som jeg skrev forrige uke, vil Nio publisere siste inntjening 6. juni mens Zeekr slipper 15. juni.

Disse resultatene vil gi informasjon om deres inntekter og fortjeneste/tap i kvartalet. De fleste kinesiske EV-selskaper har sett at fortjenesten faller da de kuttet kjøretøyprisene for å takle den skyhøye konkurransen.

Verre er at deres globale ekspansjonstrend har kommet under intenst press de siste månedene. Biden har lagt til en 100 % toll på kinesiske elbilselskaper, og Donald Trump har lovet å implementere en 200 % tariff på kinesiske kjøretøy produsert i Mexico hvis han vinner.

Europa har også gjennomgått den kinesiske elbilindustrien de siste månedene. Den har fokusert på Kinas subsidier, som har ført til urettferdig konkurranse.

Zeekr-aksjekursen har falt med over 21% fra det høyeste punktet i år. Nylig har den imidlertid tatt seg tilbake med over 13 % fra det laveste punktet i mai. Nio-aksjen har også gått tilbake med nesten 50 % fra det laveste punktet i år.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Produksjon