Ska jag köpa aktier i Delivery Hero efter Glovo-förvärvet?

Författad av: Michael Harris
september 23, 2020
  • Tyska Delivery Hero förvärvar matleveransföretaget Glovos verksamhet i Latinamerika.
  • Priset ligger på upp till 230 miljoner euro, inklusive en prestationsbaserad del på 60 miljoner euro.
  • Aktien stängde igår på över 92,00, vilket innebär en bra köpmöjlighet.

Aktierna i Delivery Hero SE (ETR: DHER) steg med över 4% igår efter att det tyskbaserade företaget som erbjuder livsmedelsleveranser online kommit överens om att förvärva Glovos latinamerikanska verksamhet.

Grundläggande analys: Livsmedelsleveranserna blomstrar

Delivery Hero kommer att betala upp till 230 miljoner euro för förvärvet som spänner över fler än åtta marknader. Det inkluderar en prestationsbaserad del på 60 miljoner euro. Affären förväntas slutföras under de närmaste veckorna och kommer att omfatta hela Glovos verksamhet i Argentina, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Honduras, Guatemala och Dominikanska republiken.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den spanska kurirtjänsten Glovo lämnade redan två latinamerikanska marknader i början av 2020 och meddelade då att man planerar lägga större vikt vid marknader där företaget kan utvecklas och bli en ledande leverantör. Man satte också punkt för sin verksamhet i Mellanöstern.

Efter att affären slutförts kommer Glovo att finnas kvar på totalt 14 marknader och fokus kommer främst att ligga på de i Europa.

”Den här affären gör det möjligt för oss att stärka vår närvaro på de marknader där vi redan är mycket starka, samtidigt som vi också kan investera på nya marknader där vi ser enorm tillväxtpotential och möjligheter.”

”Vi tror verkligen att Delivery Hero är den bästa möjliga partnern för att ta den verksamhet vi har byggt i Latinamerika till nästa nivå. De har allt som krävs för att fortsätta och bli den ledande aktören i regionen,” säger Oscar Pierre, VD för Glovo.

Affären kommer att innebära att Delivery Hero gör entré på fem nya marknader i Latinamerika och samtidigt eliminerar en huvudkonkurrent på tre marknader.

Företaget rapporterade i juli att deras ordrar ökade med cirka 100% under andra kvartalet.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Aktien stiger

Delivery Heros aktiekurs steg idag med över 4% för att återigen handlas över 94,00. Aktiekursen försöker nu återhämta månadens förluster hittills och eventuellt fångas i en ny hausseartad våg.

Delivery Hero verckograf (TradingView)

I det här fallet skulle målet för köparna vara den fallande trendlinjen – som förbinder två toppar – till 103,80. Rekordnivån, som nåddes i juli, låg på 106.20.

Med tanke på att antalet dagliga fall av covid-19 ökar igen, så kommer livsmedelsleveranser på nätet sannolikt att se ytterligare ett uppsving. Gårdagens stängning över 92,00 i DHER erbjuder en bra möjlighet att investera i aktien och rikta in sig på nya rekordhöjder.

Sammanfattning

Det tyska matleveransföretaget Delivery Hero har meddelat att man kommer att förvärva Glovos verksamhet i Latinamerika för cirka 230 miljoner euro. Aktierna handlas därför högre och köparna siktar nu på att återgå till rekordnivåerna.