Nikkei 225 pris halkar och bryter en 2-månaders upptrend

Av:
Sep 24, 2020
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • Nikkei 225-priset gled över 1,11% idag för att stänga dagen på 23087,82
  • Den nya premiärministern Suga lovar att fortsätta använda Abes penningpolitik "Abenomics"
  • Prisåtgärder bryter under stödjande trendlinje, öppnar dörren för fler förluster.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Nikkei 225-priset sjönk 1,1% igår på grund av en försämrad riskstämning eftersom investerare fortfarande är fokuserade på vilken riktning som den nya japanska premiärministern Yoshihide Suga kommer att välja.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Grundläggande analys: Inga förändringar i BoJ-positionen

Copy link to section

Suga och Haruhiko Kuroda, guvernören för Japans Bank, gick med på att hålla nära kontakt och orkestrera politik under sitt första möte sedan Abe Shinzos avgång förra veckan.

Guvernören sa att det inte finns några förändringar i BOJ:s (Bank of Japan) syn på det avtal som nåtts med administrationen av före detta premiärminister Abe Shinzo, som åtagit sig att fullfölja inflationsmålet på 2% under 2013.

“Jag kom överens med premiärministern att regeringen och BOJ kommer att fortsätta att kommunicera tillräckligt och fortsätta med politik i fast samordning,” sa Kuroda.

Shinzos efterträdare, Yoshihide Suga, lovade att fortsätta använda Abes “Abenomics” penningpolitik som innebär kraftig monetär lättnad av centralbanken, finanspolitisk stimulans och strukturella förändringar för att stimulera tillväxt.

“Regeringen och BOJ har fullgjort sina respektive roller, vilket visade sig vara ett plus för ekonomin,” sa Kuroda med hänvisning till avtalet från 2013. “Vi kommer att fortsätta att styra vår politik utifrån denna uppfattning.”

På frågan om JPY:s uppgång mot den amerikanska dollarn sa Kuroda att banken föredrar att hålla valutans rörelser stabila och att återspegla väsentliga ekonomiska förhållanden.

Medan inflationsmålet på 2% blir svårare och svårare att uppnå, beslutade Bank of Japan att hålla fast vid sin extremt enkla penningpolitik och införde en serie åtgärder för att hjälpa företag att hantera corona-krisen under det politiska mötet på torsdag, en dag efter att Suga blev premiärminister och lanserade sin kabinett.

Teknisk analys: Nikkei 225 pris bryter under supportlinjen

Copy link to section

Nikkei 225-priset sjönk 1,11% idag för att stänga dagen på 23087,82. På detta sätt handlas index nu med 1,17% i rött på veckan eftersom det hotar att registrera den lägsta veckostängningen i september.

Nikkei 225 daily chart (TradingView)

Dagens steg nedåt har resulterat i en brytning av den stigande stödjande trendlinjen (den blå linjen). Denna paus avslutar troligen 2-månaders uptrenden eftersom serien av de högre lågpunkterna nu är avslutad. Veckans supportnivå på 22600 blir målet för säljare.

Sammanfattning

Copy link to section

Japans nya premiärminister Yoshihide Suga och guvernören för BoJ, Haruhiko Kuroda sa att det inte kommer att ske några förändringar i centralbankens ställning. Separat gled Nikkei 225-priset över 1,1% idag.

Aktier & Fonder Index Marknadsanalys