Raiffeisen Bank ansluter sitt stablecoin-projekt till flera blockkedjor

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 23, 2020
  • Ett verktyg för blockchain-interoperabilitet förhindrar att RBI Coin begränsas till en blockchain.
  • Enligt Raiffeisen Banks Christian Wolf kommer initiativet att öka flexibiliteten för deras bankkunder.
  • Integration möjliggör tillförlitliga och nästan omedelbara transaktioner för Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank International planerar att använda ett blockchain-interoperabilitetsverktyg för att ansluta sin tokeniserade fiatvaluta, som kallas RBI Coin, till flera blockkedjor. Verktyget i fråga kommer från Pantos. Enligt en rapport som publicerades igår försöker banken på så sätt förhindra att dess token binds till endast ett blockchain-nätverk.

Christian Wolf, chef för strategiska partnerskap och ekosystem på Raiffeisen Bank International, kommenterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Pantos-tekniken spelar en central roll för att förverkliga tokeniseringen av tillgångar inom vår bankkoncern genom att inkludera driftskompatibilitetsaspekten, vilket möjliggör ännu mer omfattande och flexibla användningsfall för bankkunder.”

Genom att integrera Pantos interoperabilitetsverktyg i RBI Coin vill Raiffeisen Bank möjliggöra tillförlitliga och nästan omedelbara transaktionsbetalningar mellan banker och företag.

RBI Coins ursprung

Nyheten kommer knappa halvåret efter att ett pressmeddelande avslöjade att Raiffeisen Bank inlett ett samarbete med Billion, företaget bakom det första DLT-systemet för företag. Partnerskapet innebar att man kunde utvidga ett framgångsrikt proof-of-concept för en nationell valuta till ett pilotprojekt inom RBI Coin.

Enligt uppgift skapade Billon tokeniseringsplattformen under Elevator Lab-programmet, som avslutades den 5 mars. I beskrivningen av RBI Coin-projektet konstaterade publikationen att det hjälper banker att välja en överföringsmetod som erbjuder höga hastigheter, säker betalningsstatus, minskad undantagshantering och förmågan att minimera kundförfrågningar.

I en kommentar om detta partnerskap sa Raiffeisen Banks blockchain hub lead, Stefan Andjelic, att:

”Billon är ett utmärkt exempel på en fintech som förstår hur man kan anpassa blockchain för att tillgodose bankernas och deras kunders behov. Särskilt under covid-19-situationen måste banker samarbeta med fintechs för att innovera snabbare och hjälpa kunder med betalningshantering och likviditetsbehov.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust