Facebook rapporterar en årlig tillväxt på 22% av annonsintäkterna under tredje kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 30, 2020
  • Facebook rapporterar en årlig tillväxt på 22% av annonsintäkterna under tredje kvartalet.
  • Världens största sociala nätverk säger att det tjänade 2,10 pund per aktie under tredje kvartalet.
  • Facebooks användarbas halkar till 196 miljoner i USA och Kanada.

Facebook Inc. (NASDAQ:FB) publicerade en bättre resultatrapport än förväntat för det tredje kvartalet på torsdag. Företaget sa dock att antalet användare i Kanada och USA minskade under det senaste kvartalet.

Facebooked tankade initialt 2,5% i efterhandeln på torsdagen men klättrade tillbaka upp senare. Aktierna i företaget har nu en pris per aktie på £217,75 vilket motsvarar en nästan 90% vinst på aktiemarknaden sedan mars. Som jämförelse handlades Facebook till £162,50 per aktie i början av året.

Facebooks finansiella resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle dra in 15,34 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet. För vinst per aktie begränsades deras uppskattning till 1,48 pund. I sin rapport på torsdag blåste Facebook förbi båda uppskattningarna och lade upp en högre intäkt på 16,64 miljarder pund under tredje kvartalet och 2,10 pund justerat resultat per aktie.

Under det föregående kvartalet (Q2) rapporterade det amerikanska företaget den långsammaste tillväxten i intäkter sedan de börsnoterades 2012 (IPO).

Världens största sociala nätverk sa att de hade 1,82 miljarder dagliga aktiva användare (DAU) under det senaste kvartalet jämfört med 1,79 miljarder som förväntat. Vid 2,74 miljarder var dess månadsvisa aktiva användare (MAU) också högre än FactSet Consensus på 2,7 miljarder. Facebook tjänade £6,11 i genomsnittlig intäkt per användare (ARPU) under tredje kvartalet jämfört med analytikernas uppskattning på £5,67, enligt FactSet.

Facebooks användarbas droppar till 196 miljoner i USA och Kanada

I Kanada och USA såg Facebooks användarbas en nedgång till 196 miljoner DAU under tredje kvartalet jämfört med 198 miljoner föregående kvartal. För fjärde kvartalet förutspår det sociala mediekonglomeratet antalet användare att förbli oförändrat eller att de ser ytterligare nedgångar i de två nordamerikanska länderna.

I Europa förblev dess DAU (dagliga aktiva användare) oförändrade på 305 miljoner. Facebooks reklamintäkter ökade med 22% under det senaste kvartalet jämfört med förra året. Det Menlo Park-baserade företagets ”Övriga” intäkter uppgick till 192,95 miljoner pund vilket är 7% lägre jämfört med året innan under det finanspolitiska tredje kvartalet.

I separata nyheter från USA publicerade Pinterest också en hawkisk Q3-resultatrapport som resulterade i en cirka 27% vinst på aktiemarknaden på torsdag.

I skrivande stund värderas Facebook till 620 miljarder pund och har ett pris till vinst värde på 35,83.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust