Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq försvagades på veckobasis

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 2, 2020
Updated: apr 16, 2021
  • Dow Jones sjönk med 6,5% i veckan, S&P 500 med 5,6% och Nasdaq med 5,5%,
  • Under månaden har Dow fallit med 4,6%, S&P 500 med 2,8% och Nasdaq med 2,3%.
  • Investerarnas uppmärksamhet är för tillfället fäst vid det kommande presidentvalet.

Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och Nasdaq Composite har alla försvagats under veckan och fokus i USA ligger nu på det kommande presidentvalet den 3 november. Pandemin har fyllt de amerikanska sjukhusen nästan till bristningsgränsen, antalet covid-19-fall har stigit över 9 miljoner och oron för den pågående pandemin fortsätter att dominera de finansiella marknaderna.

USA rapporterade över 99 000 nya fall det senaste dygnet. Trots det vägrar president Donald Trump att pausa den ekonomiska aktiviteten, vilket iofs är positivt för aktiemarknaden. Under veckan försvagades Dow Jones med 6,5%, S&P 500 med 5,6% och Nasdaq med 5,5%. Det var den största veckoförlusten sedan i mars, men trots det befinner sig alla tre indexen fortfarande på en tjurmarknad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USA:s presidentval äger rum den 3 november och enligt undersökningarna leder president Trumps utmanare, Joe Biden. Demokrater och republikaner har använt sig av ett covid-19-stimulanspaket som ett valverktyg. Båda parter har rapporterat ”framsteg”, men har inte kunnat nå en överenskommelse.

Chansen är nu försvinnande liten att ett nytt stimulanspaket godkänns före den 3 november, eftersom det även skulle behöva passera kongressen.

Läkemedelsproducenten Pfizer meddelade att de kan ha ett covid-19-vaccin klart i USA i slutet av året. Vacciner och behandlingar testas och utvecklas fortfarande, men ännu har ingen magisk lösning uppenbarat sig.

S&P 500 sjönk med 5,6% på veckobasis.

S&P 500 (SPX) såg en minskning men 5,6% under veckan och stängde till 3 269 punkter.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 3 200 och 3 000 punkter, samtidigt som 3 400 och 3 600 punkter representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 3.400 skulle det vara en köpsignal för S&P 500 och då ligger vägen öppen till 3500 punkter.

Ett lyft över 3 600 skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 3 700. Om priset å andra sidan sjunker under 3 200 skulle det vara en ”säljsignal” och då riskerar indexet att falla hela vägen ned till 3 000 punkter.

DJIA minskade med 6,5% på veckobasis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) sjönk med 6,5% under veckan och stängdes till 26 501 punkter.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 26 000 och 25 000 punkter, samtidigt som 28 000 och 29 000 punkter representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 28 000 skulle det vara en köpsignal för Dow Jones Industrial Average (DJIA) och då ligger vägen öppen till 29 000 punkter.

Ett lyft över 30 000 punkter skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 30 111. Om priset å andra sidan sjunker under 26 000 skulle det vara en stark ”säljsignal” och då riskerar indexet att falla hela vägen ned till 25 000 punkter.

Nasdaq Composite minskade med 5,5% på veckobasis

Nasdaq Composite (COMP) sjönk med 5,5% på veckobasis och stängdes till 10 911 punkter. Så länge priset ligger över 10 000 förblir detta index i ”köpzonen”, men om priset faller under 10 000 punkter skulle det vara en stark ”säljsignal”.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 10 500 och 10 000 punkter, samtidigt som 11 500 och 12 000 punkter representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 11 500 skulle det vara en köpsignal för Nasdaq Composite och då ligger vägen öppen till 12 000 punkter.

Ett lyft över 12 000 punkter skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 12 500. om priset å andra sidan sjunker under 10 500 skulle det vara en ”säljsignal” och då riskerar indexet att falla hela vägen ned till 10 000 punkter.

Sammanfattning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq Composite sjönk på veckobasis, men befinner sig fortfarande på en tjurmarknad. Pandemin har fyllt de amerikanska sjukhusen nästan till bristningsgränsen, antalet covid-19-fall har nu passerat 9 miljoner och oron för den pågående pandemin fortsätter att dominera de finansiella marknaderna. USA rapporterade över 99 000 nya fall under det senaste dygnet, men president Donald Trump vägrar ändå att pausa den ekonomiska aktiviteten, vilket är positivt för aktiemarknaden. I veckan väntar presidentvalet i USA, Federal Reserves penningpolitiska möte och publiceringen av Nonfarm Payroll-rapporten för oktober.