Japanskt företag skapar nytt blockchain-omröstningsprotokoll

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on nov 9, 2020
  • Det japanska företaget Layer X meddelade att de skapat ett omröstningsprotokoll på blockchain.
  • Företaget hoppas kunna använda sitt protokoll inom Tsukuba City smart city-projektet.
  • Företaget vill ge lokala myndigheter nya fördelar och driva en övergång till elektroniska omröstningar.

Valet i USA har fått många att börja överväga omröstningar via blockchain eftersom det skulle kunna erbjuda snabbare och säkrare processer. Naturligtvis är det här en diskussion som pågått långt före valet i USA, även om många anser att det är något som kan bli aktuellt först i den avlägsna framtiden.

Ett företag med säte i Japan bestämde sig ändå för att börja arbeta med konceptet och de har just presenterat sina resultat så lång.

Hur kan protokollet hjälpa?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget som arbetar med att utveckla ett omröstningsprotokoll baserat på blockchain-teknik är japanska Layer X. Företaget skapade faktiskt protokollet som en del av ett smart city-initiativ, som för närvarande pågår i Tsukuba City.

Företaget, som har sitt huvudkontor i Tokyo, konstaterade att det nya systemet kommer att tillgodose alla tekniska behov för eVoting. Det inkluderar säkerhetsåtgärder som t.ex. förhindrar dubbelröstning. Men det skulle också erbjuda korrekt lagring av rösterna, det kan förbättra hanteringen av driftsregister och naturligtvis även öka väljarnas anonymitet.

Protokollet har även flera fördelar. Till exempel låter det väljarna se sina avlagda röster och verifiera att rösterna i nätverket har registrerats korrekt.

Vad hoppas Layer X uppnå?

Enligt Layer X är målet med systemet att åstadkomma en förändring av hur omröstningar fungerar idag. Företaget anser att elektroniska omröstningar i lokalval är rätt väg att gå, och att detta också skulle hjälpa till att lösa tekniska frågor angående DX (digital transformation) av olika administrativa tjänster.

Företaget arbetar nu med projektet att förvandla Tsukuba City till en smart stad genom att låta staden ta nästa steg in i den digitala tidsåldern.

Naturligtvis finns det också fler fördelar med omröstningar på nätet än ökad säkerhet och snabbhet. Covid-19-pandemin har också fått valarrangörer att leta nya sätt att minska risken för infektion – t.ex. att väljarna kan delta i val på distans.

Japan är långt ifrån det enda land som har testat digitala lösningar. Ryssland testar just nu ett liknande blockchain-omröstningsprojekt, och den franska kommunen Verneuil-sur-Seine har redan genomfört en omröstning av detta slag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust