DAiM lanserar första företagssponsrade Bitcoin-pensionsplanerna i USA

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 20, 2020
  • Enligt uppgift kommer DAiM att fungera som rådgivare och förvaltare för pensionsplanen.
  • BTC kommer att lagras i institutionell offline-förvaring via Gemini Trust.
  • Denna åtgärd låter anställda investera BTC i ett företag utan att riskera påföljder efter att ha slutat.

Digital Asset Investment Management (DAiM), en USA-baserad kapitalförvaltare, har lanserat de första arbetsgivarstödda pensionsplanerna som stöder BTC-investeringar och samtidigt överensstämmer med amerikanska Employee Retirement Income Security Act. Enligt uppgift kommer DAiM att fungera som planförvaltare och kommer att ansvara för val, hantering, övervakning och benchmarking av investeringserbjudanden.

Daims COO, Adam Pokornicky förklarade beslutet:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Ända sedan vi godkändes av delstaten Kalifornien i juni 2018 har vi sett en otrolig efterfrågan från individer som är angelägna om att investera Bitcoin i 401(k):s. Konventionella 401(k)-planer är begränsande och saknar ofta investeringsalternativ, vilket gör att deltagarna inte bara är frustrerade utan har en dålig riskjusterad avkastning som knappt följer inflationstakten. Det är en dålig affär för spararna med tanke på den nuvarande miljön. Vi anser att Bitcoin har visat att den har en plats i den moderna portföljen och individer bör ha möjlighet att investera direkt via deras pensionskonto.”

Pokornicky tillade att DAiM slutförde 401(k)-planen för arbetsgivare i oktober förra året. Sedan dess har företaget testat tjänsten, vilket gjort det möjligt att lansera skalbara planer, som sköter arkivering och administrativa avgifter. Han konstaterade också att företaget är stolt över att vara banbrytande inom reglerade investeringsförvaltningstjänster för BTC.

Hur planen fungerar

Enligt pressmeddelandet kommer DAiM att fungera som rådgivare och förvaltare för planerna. På så sätt kommer de att hjälpa sina kunder att utveckla 401(k)-planer för fler godkända modellportföljer med olika risknivåer för traditionella tillgångar och en fördelning på upp till 10% till BTC. Företaget kommer att lagra BTC på ett säkert sätt i institutionell offline-förvaring med Gemini Trust, som är partner för DAiMs viktigaste investeringsrådgivningstjänster.

Om en anställd lämnar ett företag för ett annat, hävdar DAiM att deras BTC kommer att flytta med dem. Även om amerikanska medborgare har kunnat lägga till krypto i sina pensionskonton, 401(k)-övergångar och mäklarkonton sedan 2018, är det första gången företagsbaserade planer tillåter det.

Pokornicky noterade att:

”Skillnaden är att du kan ta en gammal 401K-plan och konvertera den till en IRA när du lämnar ett jobb eller en arbetsgivare för att investera i Bitcoin, men det har aldrig varit möjligt att investera i Bitcoin medan du arbetar på ett företag utan att ta en straff eller sluta ditt jobb förrän nu.”

Företaget tillade att om en anställd känner behov av att avsätta mer BTC för investeringar så är de välkomna till en investeringskonsultation. DAiM uppger att de försöker arbeta med företag av alla storlekar för att hjälpa dem att ändra planer från sin nuvarande leverantör eller övergå till arbetsgivarsponsrade pensionsplaner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust