Atlantias aktiekurs testar motståndet när företaget förlänger deadline för sitt motorvägsföretag

Författad av: Michael Harris
december 4, 2020
  • Atlantia planerar ett styrelsemöte i december för att titta på potentiella bud för sin motorvägsverksamhet.
  • Transportföretaget och CDP:s investeringsbank har förhandlat om Autostrade sedan juli.
  • Atlantias aktiekurs handlas cirka 2% högre den här veckan då köparna utforskar en potentiell paus.

Aktierna i Atlantia SpA (MIL:ATL) handlas nära den huvudsakliga motståndslinjen när företaget förbereder sig för att diskutera potentiella erbjudanden för sin motorvägsverksamhet Autostrade per l’Italia.

Grundläggande analys: Alternativ som ska diskuteras

Det italienska transportföretaget Atlantia planerade ett styrelsemöte i december för att titta på potentiella bud för sin motorvägsverksamhet Autostrade. Ledningen kommer också att hålla ett möte med aktieägarna för att prata om delningen av enheten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna åtgärd köper lite tid åt Italiens investeringsbank, CDP, och medinvesterare att komma med ett erbjudande till Autostrade eftersom de berättade för Atlantia för några dagar sedan att de inte var redo att lägga bud ännu.

Det är dock fortfarande oklart om konsortiet kommer att kunna ha ett slutligt erbjudande för Autostrade inom den nya tidsgränsen. I november krävde CDP och investerare 10 veckors due diligence på Autostrade, som löper ut i januari.

Atlantia och CDP har förhandlat om Autostrade sedan juli men har inte kommit överens ännu på grund av vissa komplikationer. Affären förväntas lösa tvisten mellan familjen Benetton, Atlantias huvudinvesterare och Italiens regering efter att Atlantias bro kollapsade 2018 vilket fick dödliga konsekvenser.

CDP och Atlantia kämpar för att komma överens om motorvägsenhetens värde eftersom Atlantia krävde ett bättre erbjudande efter att CDP budade 8,5-9,5 miljarder euro på Autostrade. CDP och konsortium är ännu mer vaksamma när det gäller Autostrade-affären efter rapporter om påstådd missförvaltning av tidigare Autostrade-anställda.

Om de två företagen misslyckas med att komma överens, kan Atlantia besluta att avveckla och sälja eller lista sina motorvägenheter. Atlantia förväntas träffa sina aktieägare senast den 15 januari och skulle kunna kräva av sina investerare att låta det avveckla motorvägarna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Breakout är möjligt

Atlantias aktiekurs handlas cirka 2% högre den här veckan då köparna utforskar en potentiell paus över det viktigaste kortsiktiga motståndet nära 16.00 nivån. En paus skulle öppna dörren för ett tryck mot 16.90, vilket representerar en tidigare 6-årig lågpunkt för aktien.

Atlantia dagligt aktiediagram (TradingView)

Ett motstånd från kilen, som hade skapats sedan ett stup i priset i mars, händer vid 15.90. Ett avbrott skulle öppna dörren först till 16,90 och sedan 18,90, ett halvtidsmål för köparna.

Sammanfattning

Det italienska transportföretaget Atlantia förväntas hålla ett styrelsemöte i december för att titta på potentiella bud för sin motorvägsverksamhet Autostrade, samt träffa sina aktieägare senast den 15 januari för att diskutera en potentiell uppdelning av enheten.