McBride höjer vinstutsikterna för helåret eftersom efterfrågan på rengöringsprodukter ökar

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • McBride höjer vinstutsikterna då COVID-19 driver upp efterfrågan på rengöringsprodukter.
  • Rengöringsmedelstillverkaren förväntar sig en stark handel i november och december.
  • Primark uppskattar 430 miljoner pund nedslag i försäljning i höst på grund av COVID-19-krisen.

McBride plc (LON:MCB) höjde sin vägledning för årliga intäkter på fredagen, eftersom den pågående Coronavirus-pandemin drev efterfrågan på rengöringsprodukter uppåt de senaste månaderna. COVID-19-krisen har hittills infekterat mer än 1,6 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 60 tusen dödsfall.

Den nuvarande marknadskonsensusen för McBride resultat före skatt under året som avslutas den 30e juni 2021 står vid 25,2 miljoner pund. Den brittiska tillverkaren förväntar sig dock att resultatet för skatt under helåret kommer att bli minst 10% högre än uppskattningarna.

McBrides resultat på aktiemarknaden

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

McBride öppnade cirka 8% upp på aktiemarknaden på fredag. Hittills är den 20% nere på aktiemarknaden trots 25% återhämtning sedan den första veckan i april. Som jämförelse hade McBride presterat ganska nedslående på aktiemarknaden med en årlig nedgång på ungefär 30%.

I skrivande stund värderas McBride till 129 miljoner pund och har ett pris/intäktsförhållande på 19,35.

Ägaren av framstående varumärken som Hospec, Clean N Fresh, Ovenpride och Surcare sa på fredag att handeln i november och december förväntades bli bättre än under samma månader förra året. I november och december 2019 fortsatte McBrides resultat ligga under press.

Enligt det Londonbaserade företaget:

”Denna förbättrade intäktsprestanda i kombination med fortsatt effektivisering av fabriker, begränsad operativ påverkan från COVID-19, lägre än förväntade driftskostnader och insatskostnader för vissa råvaror förbättrade resultatet under första halvåret.”

Under föregående räkenskapsår hade McBride sett en nedgång på 33% i årsinkomst till följd av svagare efterfrågan på företagets tvättprodukter.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Primark uppskattar 430 miljoner pund nedslag i försäljningen i höst

I separata nyheter från Storbritannien uppskattade Associated British Foods (LON:ABF) en reviderad 430 miljoner pund i försäljningen hos modedotterbolaget Primark i höst på grund av den pågående Coronaviruspandemin.

Företaget uttryckte emellertid förtroende för att fenomenal handel under perioden före jul kommer att bidra till att kompensera för COVID-19-relaterade förluster i försäljningen. AB Foods sa förra månaden att dess helårsintäkter var 40% lägre på grund av COVID-19-störningarna.

På årsbasis är Associated British Foods för närvarande 8% lägre hittills på aktiemarknaden. I skrivande stund värderas det brittiska multinationella företaget till 18,76 miljarder pund och har ett pris/intäktsförhållande på 41,15.