Nexus Mutual introducerar försäkring för centraliserade börser

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 13, 2021
  • Detta gör det möjligt för Coinbase, Kraken, Binance och Gemini att försäkra sig mot hackningsattacker.
  • Enligt Hugh Karp gjorde Nexus detta drag för att möta kraven från användare på centraliserade börser.
  • Skyddet syftar till att hantera det ökande antalet hackningsincidenter inom kryptoindustrin.

Nexus Mutual, ett Ethereum-baserat företag som tillhandahåller ett decentraliserat alternativ till försäkringar för investerare i smarta kontrakt, har utökat sina tjänster till ledande centraliserade kryptobörser. Organisationen avslöjade denna glada nyhet genom en tweet den 12 januari och noterade att de har utvidgat sin förvarsförsäkring och nu erbjuder den för användarna av Coinbases, Krakens, Binances och Geminis staking-tjänster.

Detta drag innebär att Nexus för första gången erbjuder sina tjänster till centraliserade kryptobörser, eftersom de tidigare endast fokuserat på decentraliserade börser (DEX). Innan Nexus Mutual utvidgade sina tjänster till de tidigare nämnda börserna fokuserade den främst på DeFi-sektorn, som ofta utsätts för för hackningsattacker. Företaget identifierade dock att centraliserade utbyten också utsetts för halvregelbundna hack. Trots detta saknar branschen fortfarande tillräcklig försäkringsskydd och de traditionella försäkringsföretagen som erbjuder sina tjänster debiterar orimliga summor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nexus Mutuals grundare, Hugh Karp, sa ,

”Vi expanderar för att ge täckning för centraliserade börser, med början med de stora som Coinbase, Binance, Kraken, Gemini, vilket är en produkt vi har haft väldigt stark efterfrågan på.”

Använder ett diskretionärt skydd

Till skillnad från traditionella försäkringsföretag använder Nexus Mutual ett decentraliserat tillvägagångssätt som de kallar ett diskretionärt skydd. Företaget tillämpar detta protokoll för en pool av NXM-innehavare, som körs på Ethereum blockchain. Poolen spårar det proportionella ägandet av fonden och fungerar som ett styrningssystem för att godkänna eller avvisa betalningskrav.

Karp konstaterade också att:

”Du behöver inte lita på den försäkring som börsen kan köpa eller inte kan köpa själva, du kan komma till Nexus separat och få skydd, oberoende av börsen. Förhoppningsvis kan vi erbjuda en community-lösning till den befintliga ömma punkten i branschen.”

Enligt Karp har slutanvändarna på centraliserade kryptobörser det svårt att mäta skyddet som börserna har eller hur mycket pengar börserna har avsatt för försäkring. Han noterade att företaget kommer att betala en fordran om en börs hackas och användaren förlorar mer än 10% av sina medel, eller om en börs stoppar sina uttag i mer än 90 dagar.

Hackare fortsätter att rikta sig mot krypto

Den här nyheten kommer efter att hackare riktade sig mot Karps konto och kom undan med 370 000 NXM värda cirka 5,86 miljoner pund. Enligt uppgift var angriparen också en Nexus Mutual-medlem, som hade uppfyllt företagets KYC-krav några dagar innan han fick fjärråtkomst till den verkställande direktörens dator och bytte ut plånbokstillägget MetaMask. Denna ändring lurade Karp att underteckna en transaktion som skickade pengarna från hans hårdvaruplånbok till angriparens adress.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust