Osprey Fund öppnar sin Bitcoin Trust för privatinvesterare via sin OTC-verksamhet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 18, 2021
  • Osprey Fund har öppnat sin BTC Trust för att erbjuda amerikaner tillgång till BTC till rimliga priser.
  • Enligt Ospreys VD erbjuder BTC diversifiering av portföljen och har stor tillväxtpotential.
  • OBTC har stöd från ledande tjänsteleverantörer, inklusive Fidelity Digital Assets.

Osprey Fund, en leverantör av digitala investeringslösningar, har börjat erbjuda privatinvesterare tillgång till sitt Bitcoin Trust. Ett pressmeddelande avslöjade de här nyheterna den 16 februari och noterade att Osprey Bitcoin Trust (OBTC) nu kan handlas offentligt via företagets OTC-verksamhet. På så sett ger Osprey alla amerikanska investerare tillgång till fonden genom traditionella mäklar- och IRA-konton.

Enligt pressmeddelandet är OBTC:s syfte att följa CMBI Bitcoin index. Fonden hoppas kunna göra detta genom att ge bättre tillgång till digitala tillgångar tack vare förbättra säkerhet och transparens samtidigt som kostnaderna minimeras.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets VD, Greg King, förklarade varför Osprey beslutade att offentliggöra sin Bitcoin Trust:

Vi anser att bitcoin förtjänar en plats i varje investeringsportfölj, men till ett rimligt pris.

King tillade att Bitcoin har stor potential för långsiktig tillväxt. Därtill anser han att den ledande kryptovalutan erbjuder investerare en diversifiering av portföljen, eftersom den har en låg korrelation till aktier.

Genom att introducera OBTC på marknaden tror King att Osprey kan erbjuda investerare mer värde genom att utöka deras tillgång till BTC, eftersom OBTC prissätts som en ETF istället för en hedgefond.

En kostnadseffektiv BTC-fond

Även om Ospreys Bitcoin-fond är utformad på samma sätt som Grayscales GBTC kommer investering i OBTC bara att kosta en årlig avgift på 0,49%. Jämfört med GBTC, som tar ut 2% årligen, är OBTC enligt uppgift den billigaste börsnoterade Bitcoin-fonden i världen. Fonden tar dock ut 0,3% extra för tjänster som kryptoförvaltning. Icke desto mindre noterade King att han inte förväntar sig att de extra avgifterna förblir tillämpliga under lång tid.

Enligt King syftar företaget till att minska de extra kostnaderna över tid när volymen på förvaltade tillgångar ökar. Han tillade att kostnaderna har minskat med tiden och när de fortsätter att sjunka ytterligare kommer företaget att låta besparingarna komma investerarna till godo. För närvarande har Osprey-fonden cirka 57,65 miljoner pund i AUM.

Enligt pressmeddelandet stöds OBTC av ett team av experter som började investera i BTC redan 2013 och har lanserat fler än 100 ETF:er och ETN:er sedan dess. Därtill har OBTC stöd från tjänsteleverantörer i toppklass, såsom Fidelity Digital Assets som depå, Grant Thornton som revisor och Coin Metrics som indexleverantör.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust