AUD/USD-paret slutför kopp- och handtagsformationen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on feb 19, 2021
  • AUD/USD bröt ut idag efter att ha bildat ett kopp- och handtagsmönster.
  • Den svaga amerikanska dollarn spelade en viktig roll för prisutvecklingen.
  • Den starka uppgifterna om flash-tillverkning och tjänste-PMI bidrog också.

AUD/USD bröt ut uppåt idag till följd av en allmänt svag amerikansk dollar och positiv ekonomiska data från Australien. Paret steg den högsta nivån på nästan tre år på 0,7835.

AUD/USD
AUD/USD

Svag amerikansk dollar

AUD/USD steg delvis på grund av den svaga dollarn. Dollarindexet sjönk med mer än 0,40% då investerare fortsatte att oroa sig för inflationen. Situationen förvärrades igår när USA publicerade svaga sysselsättningsuppgifter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därför tror investerare att kongressen kommer att öka takten för att godkänna det stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar som Joe Biden föreslagit. Som ett resultat kommer detta att leda till högre inflation och tvinga Federal Reserve att höja räntorna tidigare än väntat.

Samtidigt har förväntningarna på ytterligare stimulans pressat råvarupriserna högre. Bloombergs råvaruindex (BCOM) steg med 0,12% till 85,32 dollar och handlas på den högsta nivån sedan 2018. Råvaror som koppar, järnmalm och råolja har alla stigit till den högsta nivån på mer än ett år. Detta är viktigt för AUD/USD eftersom den australiska dollarn ofta anses spegla råvarupriserna.

Bloomberg Commodity Index
Bloombergs råvaruindex

AUD/USD stiger också när valutainvesterare reagera på de relativt starka ekonomiska siffrorna från Australien. Enligt Markit steg PMI för flashtillverkningen från 55,6 i januari till 56,6. Under samma period föll tjänste-PMI från 55,6 till 54,1. Eftersom värdena ligger över 50 är det fortfarande ett tecken på att de två sektorerna expanderar.

Uppgifterna kom en dag efter att landet rapporterade blandad sysselsättningsdata. Ekonomin tillförde fler än 29 000 jobb medan arbetslösheten sjönk från 6,6% till 6,4%. Uppgifter som publicerades idag avslöjade också att landets detaljhandeln minskade med 0,6% i januari efter att ha sjunkit med 4,1% i december.

AUD/USD tekniska utsikter

AUD/USD
AUD/USD

Det fyra timmar långa diagrammet visar att den australiska dollarn bröt ut högre idag. Dessförinnan bildade paret ett kopp- och handtagsmönster som visas i svart. I den tekniska analysen är det mönstret vanligtvis ett tecken på en positiv fortsättning. Priset förblir över de 15-och 25-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga, med nästa huvudmål vid 0,800.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust