CAC 40-index fortsätter att handlas på en tjurmarknad. Här är nästa mål

Författad av: Stanko Iliev
februari 25, 2021
  • Europeiska aktier steg i onsdags, med stöd av stark tillväxtdata för euroområdet.
  • Om priset stiger över 6 000 punkter kan nästa mål ligga runt 6 100 eller till och med 6 200.
  • Om priset faller under 5 600 punkter ligger vägen fri ned till cirka 5400.

Frankrikes CAC 40-index fortsätter att handla i en köpzon som stöds av bättre ekonomisk data än väntat från euroområdet. CAC 40-indexet handlas för närvarande bara några procentenheter under motståndet vid 5 800 punkter, och så länge CAC 40 ligger över 5 000 finns det ingen risk för att trenden håller på att vända.

De europeiska aktierna steg i onsdags med stöd av stark tillväxtdata från euroområdet, men nya utmaningar kan vänta. Oro över ökad inflation och utvecklingen kring den pågående pandemin fortsätter att oroa investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vissa analytiker menar att det verkar som att det värsta är förbi och att alla industrisektorer bör kunna dra nytta av den ekonomiska återhämtningen. EU:s konsumentförtroende förbättrades i februari, och vaccinationerna kommer att hjälpa ekonomin att utvecklas ännu mer.

”Investerare accepterar allt mer det faktum att när de europeiska ekonomierna sakta öppnar igen och resultaten förbättras så kan de aktuella aktievärderingarna vara berättigade,” säger Chris Beauchamp, marknadschef på IG Group.

De globala aktiemarknaderna stöds också av den amerikanska centralbanksordföranden Jerome Powells konstaterande att räntorna kommer att förbli låga trots indikationer på stigande inflation. Det är också värt att nämna att ECB:s ordförande Christine Lagarde sa att Europeiska centralbanken kommer att stödja ekonomin så länge pandemin fortsätter att sätta sin prägel på den ekonomiska utvecklingen.

Teknisk analys: CAC 40-index fortsätter att handla i en köpzon

CAC 40-indexet har funnit starkt stöd över 5 600 punkter, men kan fortfarande inte stabilisera sig över 5 800, vilket representerar den första motståndsnivån.

Datakälla: tradingview.com

CAC 40-indexet fortsätter att handla i en köpzon, och om priset stiger över 6 000 punkter kan nästa mål ligga på cirka 6 100 eller till och med 6 200 punkter. Om priset å andra sidan sjunker under 5600, skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga på cirka 5 400 punkter.

Den tekniska analysen visar att 5 000 punkter är en kraftfull stödnivå, och så länge priset ligger över detta stöd finns det inga indikationer på att trenden håller på att vända.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Sammanfattning

CAC 40-indexet fortsätter att handla på en tjurmarknad som stöds av stark tillväxtdata från euroområdet. Vissa analytiker säger att det värsta är över och att samtliga industrisektorer bör kunna dra nytta av den ekonomiska återhämtningen. Trots det kan ytterligare oro uppstå, och om priset på detta index sjunker under 5 600 punkter skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga på cirka 5 400.