Bordier & Cie SCmA integrerar krypto via Sygnums B2B-bankplattform

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 26, 2021
  • Bordier & Cie SCmAs erbjuder nu fyra digitala tillgångar – BTC, ETH, BCH och XTZ.
  • Banken planerar att erbjuda fler kryptovalutor när dess kundbas antar krypto.
  • Genom Sygnums one-stop-B2B-bankplattform kan Bordiers kunder handla krypto sömlöst.

Den högt ansedda privata schweiziska banken Bordier & Cie SCMA har öppnat armarna för kryptovalutor. Banken avslöjade den här nyheten den 24 februari genom ett pressmeddelande där de konstaterade att de har utvidgat sitt erbjudande till att omfatta kryptovalutor. Banken gick ihop med Sygnum Bank AG för att använda deras bankplattform (B2B) för kryptohandel.

Enligt pressmeddelandet har partnerskapet lagt en grund för att Bordier & Cie SCmA i framtiden kan erbjuda fler reglerade kryptoprodukter och tjänster. Det inkluderar bl.a. komplexa handelsstrategier med optioner och investering i traditionella tillgångsslag, som tidigare var svåra att komma åt genom tokenisering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med denna integration kommer bankens kunder att få möjlighet att investera i kryptomarknaden genom en säker och reglerad miljö. Enligt Bordier & Cie SCmA så smälter B2B-plattformen perfekt ihop med deras infrastruktur, så att kunderna kan köpa, hålla och handla krypto på en exekveringsbasis. För närvarande stöder banken Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) och Tezos (XTZ). Bordier & Cie SCmA har dock för avsikt att utöka detta erbjudande efter att dess kunder blir varma i kläderna vad gäller kryptovalutor.

Kundernas efterfrågan fortsätter att driva institutioner till krypto

Bordier & Cie SCmA:s chefspartner Evrard Bordier kommenterade att:

Vi har sett en ökad efterfrågan från våra kunder att diversifiera till alternativa tillgångsslag som digitala tillgångar. Genom att samarbeta med Sygnum Bank erbjuder vi våra kunder en integrerad lösning med en enda kontaktpunkt, samtidigt som vi ger dem möjlighet att investera i denna nya tillgångsklass med hög tillväxt med fullständigt förtroende.

Genom samarbetet med Sygnum kommer Bordier & Cie SCmA att ge sina kunder tillgång till en plattform som erbjuder teknisk infrastruktur, forskning och försäljningsutbildning och efterlevnad. Därtill erbjuder Sygnums B2B-bankplattform ett brett utbud av digitala tillgångsprodukter, inklusive privat nyckelförvaring, anslutning till ett brett urval av likviditetsleverantörer, AML för digitala tillgångar och övervakning av transaktioner. Genom denna integration eliminerade banken behovet av flera investeringskanaler.

Enligt uppgift utnyttjade banken en moduluppställning som gjorde det möjligt för den att utforma och implementera ett personligt erbjudande om digital tillgång på under 60 dagar. Sygnum erbjöd sin expertis inom digitala tillgångar, vilket hjälpte till att förenkla och påskynda utvecklingsprocessen. Icke desto mindre kommer Bordier & Cie SCmA att fortsätta hantera sina kundrelationer själva.

Sygnum Banks koncernchef Mathias Imbach kommenterade detta partnerskap att fusionen av Bordiers tidlösa värderingar och Sygnums vision för framtida finansiering bildar en kraftfull synergi som kan förändra det finansiella landskapet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust