Kraken vill fördubbla sin värdering via en ny finansieringsrunda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on feb 26, 2021
  • Börsen för enligt uppgift samtal med ledande värdepappersföretag, såsom Fidelity.
  • Enligt källor kan Krakens värdering stiga till 14,2 miljarder pund beroende på efterfrågan.
  • Börsen slog nyligen ett dagligt volymrekord efter spottransaktioner värda 2,88 miljarder pund.

Kraken Digital Asset Exchange, ett ledande USA-baserad kryptobörs sett till spotvolym, för samtal med kända värdepappersföretag för att inleda en ny finansieringsrunda. En rapport avslöjade denna nyhet den 26 februari och uppgav att de genom finansieringsrundan försöker öka sin värdering till mer än 7,2 miljarder pund.

Enligt rapporten för Kraken samtal med företag som Fidelity, Tribe Capital och General Atlantic angående den eventuella finansieringsrundan. De anonyma källorna sa att villkoren för affären, inklusive detaljer om de ledande investerarna, ännu inte är slutgiltiga. Men en hävdade att Krakens värdering kunde stiga över 14,2 miljarder pund beroende på efterfrågan. Representanter för Kraken, Tribe Capital, Fidelity och General Atlantic ville inte kommentera dessa planer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den här nyheten kom efter att Kraken samlade in 9,71 miljoner pund genom en finansieringsrunda på den kryptovänliga investeringsplattformen BnkToTheFuture under 2019. Denna finansieringsrunda samlade 2 264 investerare och såg Krakens värdering stiga över 2,88 miljarder pund.

Tävlar med de största börserna

Kraken har försökt att göra sig ett namn i den växande listan över kryptobörser. Exempelvis registrerades ett nytt rekord för daglig handelsvolym den 22 februari. Börsen hanterade då kryptotransaktioner till ett värde av mer än 2,88 miljarder pund. Under det senaste dygnet har Kraken bearbetat cirka 1,44 miljarder kryptotransaktioner.

Därtill avslöjade en Kraken-talesman att kryptohandelsbörsen hanterade 40,22 miljarder pund i transaktioner i januari i år, vilket var mer än vad börsen hanterade under hela 2019. Mot bakgrund av denna tillväxt meddelade representanten att börsen arbetade med att utöka sina tjänster.

Trots denna utveckling kan Kraken ännu inte att matcha sin större rival, Coinbase, som värderas till nästan 71,9 miljarder pund. Under de senaste 24 timmarna såg Coinbase en handelsvolym på 2,77 miljarder pund, vilket överträffade Krakens 1,44 miljarder pund med god marginal. Coinbase ansökte om en direktnotering den 25 februari efter att dess intäkter mer än fördubblades under 2018. Enligt uppgift hade företaget en omsättning på mer än 1,01 miljarder pund 2020, vilket var en betydande ökning från 347,27 miljoner pund under 2019.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust