GBP/USD bildar baisseartad vimpel när USA:s statsränta sjunker

Författad av: Crispus Nyaga
mars 1, 2021
  • GBP/USD har bildat ett baisseartat vimpelmönster idag.
  • Paret är under press efter starka PMI-uppgifter från tillverkningssektorn i Storbritannien.
  • Storbritannien släppte också blandad konsumentkreditinformation.

GBP/USD-paret bildade ett baisseartat vimpelmönster efter blandade ekonomiska uppgifter från Storbritannien och de fallande amerikanska statsräntorna. Det sjönk till 1,3885 som lägst under dagen, vilket var den lägsta nivån sedan den 18 februari.

GBP/USD
GBP/USD

Blandad ekonomisk data från Storbritannien

Den brittiska tillverkningssektorn fortsatte att expandera i februari när Storbritannien accelererade sin vaccinationsprocess. Enligt Markit ökade tillverknings-PMI från 54,8 i januari till 57,9 i februari. Denna ökning var bättre än den genomsnittliga uppskattningen på 57,7.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Markit förklarade ökningen med en liten ökning av orderingången i februari. Samtidigt steg affärsoptimismen till den högsta nivån på 77 månader när den ekonomiska återhämtningen fortsatte. Den pågående vaccinationsprocessen bidrog också till att höja sentimentet. I ett uttalande sa Rob Dobson från Markit att:

”Med detta sagt, förbättrad inhemsk efterfrågan till följd av att restriktionerna och lockdowns låsning minskar och en ytterligare ökning av tillverkarnas optimism är skäl att hoppas att ljusare tider väntar vid horisonten, och har redan stött en blygsam återhämtning i bemanningsnivån sedan årsskiftet.”

GBP/USD-paret sjönk också när valutainvesterare reagerade på de svaga kredituppgifterna. Enligt Bank of England (BOE) minskade den totala konsumentkrediten med 2,9 miljarder pund efter att redan ha minskat med 870 miljoner pund föregående månad.

GBP/USD-paret reagerar också på att de amerikanska statsräntorna sjönk. Riktmärket för den 10-åriga statsräntan sjönk till 1,429% idag efter att ha stigit till 1,60% förra veckan.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

GBP/USD tekniska utsikter

GBP/USD
GBP/USD teknisk graf

GBP/USD-priset har varit stigit kraftigt de senaste veckorna. Priset sjönk dock till den lägsta nivån för förra veckan på 1,3885 i fredags. Priset rörde sig också under den gröna stigande kanalen. Det har också bildat ett baisseartat vimpelmönster som visas i rött. Det ligger också något under 25- och 15-dagars exponentiella glidande medelvärden. Därför finns det en möjlighet att det kommer att bryta ut till 1,3850 inom kort.