Musikern Grimes auktionerade ut 8 tokeniserade konstverk för 5,8 miljoner dollar

Författad av: Ali Raza
mars 2, 2021
  • Grimes auktion av 8 digitala konstverk visar på ett växande intresse för NFT-industrin.
  • Andra digitala artister har också sålt digitala varor för miljontals dollar de senaste åren.
  • En okänd andel av pengarna från Grimes försäljning kommer att gå till Carbon180.

Musikern Grimes har dragit nytta av non-fungible tokens (NFT) efter att ha auktionerat ut 8 digitala konstverk för cirka 5,8 miljoner dollar.

Hon lade ut dem till försäljning på Nifty Gateway den 28 februari. Den högst värderade NTF:n var en sällsynt video med namnet ”Death of the Old” som såldes för 389 000 dollar. Den kretsar kring ett svärd, ett kors och flygande keruber tillsammans med en originallåt från artisten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hennes debut NTF-samling lanserades i samarbete med den digitala artisten Mac Boucher, hennes bror. Samlingen är en fusion av element från futurism och mytologi för att skapa det som kallas ”Oth3rkin-universum”. ”WarNymph är gudinnan för Neo-Genesis”, uppgav listningen på Nifty Gateway.

Den explosiva tillväxten inom NTF-industrin

NFT:er har äntligen exploderat efter att de successivt ökat i popularitet det senaste året. Tekniken gör det möjligt för köpare att äga en digital vara, som vanligtvis är en video, en animation eller en bild. Den digitala artikeln som säljs är baserad på en blockchain.

NFT:er blir också allt populärare som spekulativa tillgångar. Det innebär att de som köper dem nu har chansen att sälja dem vidare på vissa marknadsplatser. Allt fler av dessa marknadsplatser dyker upp, vilket har gett NFT-köpare modet att investera i fler digitala ägodelar.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Grimes är inte den första

Andra artister har också tjänat massivt på NTF:er. Förra året tjänade den digitala konstnären Beeple 3,5 miljoner dollar på konstförsäljningar genom Nifty Gateway. Så sent som i helgen tjänade den elektroniska musikern 3LAU 11 miljoner dollar efter att ha sålt album och digitala varor.

Nifty Gateway uppgav att en del av förtjänsten från Grimes försäljning kommer att skickas till den ideella organisationen Carbon180, men beloppet avslöjades inte. Carbon180 arbetar för att minska koldioxidutsläppen och bevara miljön.