Monero (XMR) tillkännager andra granskningen av Bulletproofs+ Code

Författad av: Ali Raza
mars 3, 2021
  • Monero-utvecklarna vill förbättra plattformens säkerhets- och integritetsfunktioner.
  • Den konfidentiella aspekten av Bulletproofs+ ger Moneros nätverk en fördel gentemot konkurrenterna.
  • Monero hoppas kunna samla in 13 500 dollar via crowdfunding för att genomföra projektet.

Monero (XMR) utvecklingsteam har meddelat planer på att samla in medel för en andra revision av Bulletproofs+ Code. Teamet satsar på att samla in 13 500 dollar i XRM för projektet genom crowdfunding.

Enligt ett beslut den 2 mars har JP Aumasson utsetts till att överse granskningen. Monero hoppas att den nya Bulletproofs+ Code kommer att bidra till att förbättra transaktionseffektiviteten på plattformen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den första revisionen utfördes av Zengo X och avslutades förra månaden. Tillkännagivandet avslöjade att den andra granskningen är nödvändig för att hitta eventuella kryphål eller svagheter och för att se om en förbättring kommer att vara nödvändig.

Bulletproofs+ förbättrar transaktionshastigheterna

Bulletproofs+ erbjuder ett nytt sätt att etablera ett zero-day proofing-system. Att plattformar deltar i ett sådant proofing-system är ett relativt nytt fenomen inom branschen. Det har dock flera fördelar, inklusive ökade transaktionshastigheter samt att det minskar den tid som krävs för att generera plånböcker.

Monero har antagit flera ring signatures tidigare. Men företaget ser Bulletproof+ som en ytterligare förbättring . Tidigare gjorde ringsignaturerna Monero-nätverket långsamt vad gäller nodsynkronisering.

En annan fördel med Bulletproofs+ är den sektretess det ger Moneros nätverk, vilket ger det ett försprång gentemot konkurrenterna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Erbjuder äkta integritet

Monero drivs av ett nätverk av noder och distribuerade utvecklare. Nätverket ser till att användare behåller sin integritet eftersom nätverket är dolt.

Med det enorma intresset för regeringens dataövervakning vill Moneros utvecklare förbättra plattformens säkerhets- och integritetsstrategi, vilket var bakgrunden till att Monero valde att satsa på Bulletproofs+. Det vill på så sätt särskilja sig från andra offentliga kedjor som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).