BGBF-I är Sydostasiens första försäkrade Bitcoin-fond

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 10, 2021
  • Fonden riktar sig endast till ackrediterade institutionella investerare och företagsinvesterare.
  • Även om fonden enbart fokuserar på BTC just nu försöker den att expandera till DeFi-sektorn.
  • BGBF-I drivs via en AI-driven blockchain-baserad plattform från börsen GGCX.io.

Malaysiabaserade BCMG Genesis Bitcoin Fund-I (BGBF-I) har lanserats som Sydostasiens första försäkrade Bitcoin-fond. Ett pressmeddelande avslöjade denna nyhet den 8 mars och noterade att fondens mål är att svara på det ökande intresset för kryptovalutor från ackrediterade institutionella och företagsinvesterare. BGBF-I fokuserar enbart på BTC och erbjuder försäkringsskydd och försäkring för POSI (Public Offering Security Insurance). På så sätt skyddar fonden investerarfonder med ett extra säkerhetslager.

Enligt pressmeddelandet lanserade BGBF-I efter att ha inlett samarbeten med lokala företag och likviditetsleverantörer. Fonden strävar också efter att göra entré inom den snabbt växande decentraliserade finansindustrin (DeFi). Fonden stöds av ett ekosystem av intressenter och partners som är djupt rotade i Asien.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Alpha Calibration, en leverantör av regelefterlevnads- och professionella tjänster, kommer att fungera som fondens administratör. Samtidigt kommer Hongkong-baserade HLB Hodgson att ta sig an revisorrollen och Malaysias IBH Investment Bank, som är baserad i Labuan, kommer att vara den primära fondrådgivaren.

Fondens förvaltare, Subbu Vempati, konstaterade att fonden är en säker, försäkrad och reglerad plattform som erbjuder investerare exponering för kryptobranschen. Han tillade att investerare kommer att kunna dra nytta av fondens expertis inom de finansiella, tekniska och säkerhetsrelaterade aspekterna av Bitcoin-investeringar. Vempati tillade att BGBF-I låter investerare doppa tårna i BTC bekymmersfritt utan att behöva möta utmaningarna eller riskerna som förknippas med att hantera myntet direkt.

För samman blockchain med artificiell intelligens (AI)

BGBF-I körs på en AI-driven blockchain-baserad plattform. Enligt uppgift är det GGCX.io, den första helt försäkrade kryptobörsen, som erbjuder denna plattform. Genom att kombinera blockchain och AI skapade börsen en komplex infrastruktur som skyddar tillgångar mot attacker. Därtill använder plattformen en säkerhetsmodell som håller alla investeringsabonnemangskontrakt i förvar hos reglerade banker. För att säkerställa efterlevnad kräver BGBF-I att alla investerare ska genomgå KYC- och AML-utredningar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust