Morningside School of Music börjar acceptera kryptobetalningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on mar 31, 2021
  • Musikkolan beslöt sig för att acceptera kryptobetalningar efter flera förfrågningar från deras elever.
  • Enligt skolans chef kommer kryptovalutor snart att bli ett allmänt betalningssätt.
  • Skolan har redan tidigare köpt material med BTC.

Edinburghbaserade Morningside School of Music har börjat acceptera studieavgifter i kryptovalutor. Musikkolan avslöjade denna glada nyhet genom en tweet den 28 mars och noterade att det är den första skotska musikskolan som accepterar digitala valutor som betalningsform. De beslöt sig för att erbjuda detta betalningssätt efter strid ström av förfrågningar från deras elever.

Enligt institutionen arbetar de flesta av dess vuxna studenter inom Edinburghs expanderande FinTech-sektor. Därför var det naturligt för dem att föreslå att skolan skulle acceptera krypto som betalning för att förmedla kunskap. Morningside School of Music är ivriga att acceptera kryptovalutor och sa att de tror att betalningssättet snart kommer att bli standard.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Skolan har 700 elever spridda över Skottland. Även om siffran är liten jämfört med de över 100 miljoner aktiva kryptoanvändarna kan skolans beslut att acceptera krypto uppmuntra andra liknande organisationer att anta den framväxande tillgångsklassen.

De första faserna av en omfattande störning

Enligt uppgift hade skolan öppnat för krypto redan innan detta steg. De betalade nämligen redan för leveranser med mynt som Bitcoin (BTC). Därför var det enkelt att låta studenter betala i krypto eftersom administrationen redan hade upplevt fördelarna med betalningsmetoden.

Enligt skolans rektor, Linda Boyd, är kryptovalutor här för att stanna och de kommer bli ett normalt sätt för individer och institutioner att betala för en mängd tjänster och varor på lång sikt.

Genom initiativet har Morningside School of Music gjort en rad andra utbildningsinstitutioner sällskap som redan har välkomnat kryptovalutor. De inkluderar bl.a. schweiziska Lucerne University of Applied Sciences and Arts, vietnamesiska FPT University, New York-baserade Kings College, University of Nicosia på Cypern och University of Cumbria i Storbritannien, samt Berlinbaserade European School of Management and Technology .

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust