Plasm and Secret Network lanserar brygg-MVP som ansluter Polkadot (DOT) och Cosmos (ATOM)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on apr 14, 2021
  • Plasm och Secret Network slutförde äntligen den inledande fasen av bro-MVP:n.
  • Det gjorde det möjligt för deras överordnade projekt – Polkadot och Cosmos – att ansluta för första gången.
  • Lösningen är fortfarande ny och i sitt inledande skede, men den har mest potential av alla liknande lösningar.

Cosmos (ATOM) och Polkadot (DOT) har äntligen anslutit till varandra tack vare en bro-MVP som utvecklats av Plasm och Secret Network – två projekt som baseras på Polkadot och Cosmos. De två projekten lanserade den allra första versionen av en bro som förbinder de två ekosystemen igår, den 13 april.

Fördelarna med bron

Enligt deras senaste tillkännagivande lanserades bron på Plasms testnät, vilket låter användare snabbt överföra tillgångar från Plasm till Secret och vice versa. Dessutom kan användarna också göra detta privat och till och med använda SecretSwap, som är den första AMM-börsen på Secret Network.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tillgång till Secret Networks sekretesslager är ett stort plus för Plasm-användare. Det är hårdvarubaserat och har hemliga noder och validerare som använder TEE (Trusted Execution Environment) för att utföra åtgärder som ställer krav på integritet. Samtidigt är dessa operationer helt spårbara, även för noderna själva.

Plasm-teamet uppgav att de för tillfället fokuserar på att bli en av de första Kusama-parakedjorna. Så snart detta är gjort kommer de att implementera bron på mainnet och göra den mer och mer decentraliserad och tillförlitlig när de går vidare. Så småningom hoppas Plasm att bli porten som andra Polkadot-projekt kommer att använda för att nå Cosmos.

Den interoperabilitetslösning som har mest potential

Som nämnts är bron – åtminstone i dess nuvarande version – baserad på Secret Networks SecretBridge-ramverk. Det använder multisignature-custody och har dedikerade validerare som utför konverteringar. Naturligtvis är detta inte den enda bron där ute – det finns många projekt som arbetar för att utveckla sina egna interoperabilitetslösningar.

Den här bron erbjuder dock den vanligaste arkitekturen, vilket innebär att den har störst potential att en dag bli huvudmodellen för interoperabilitetslösningar. Det är en lätt klientmodell där en blockchain oberoende kan utvärdera transaktionsbevis från en annan blockchain. Den kan sedan göra den informationen tillgänglig för smarta kontrakt och avlägsna alla behov av mellanhänder.

Lanseringen markerar första gången Polkadot och Cosmos ansluts, och konceptet kan lätt expanderas till att omfatta fler Cosmos-blockkedjor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust