Var man kan köpa Coinbase-aktier: Bästa plattformarna för handel med COIN-aktier

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on apr 14, 2021
  • Coinbase noteras på NASDAQ idag.
  • Det är en av de mest efterlängtade offentliga börsnoteringarna under 2021.
  • Få reda på var du kan köpa Coinbase-aktier den första handelsdagen.

Coinbase – en av världens ledande kryptovalutabörser – kommer att börja handlas på Nasdaq-börsen idag under namnet NASDAQ: COIN.

Företaget har valt att börsnoteras via en direkt notering, och förväntningarna på Nasdaq och den bredare tekniska sektorn är nu stora. Om du vill investera i Coinbase har du din chans idag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Många investerare anser att dagens börsintroduktion kan erbjuda en bra möjlighet att få ett fotfäste i det snabbt växande kryptoindustrin. Vi har tidigare förklarat hur man köper Coinbase-aktier när de blir tillgängliga, men med tanke på att den stora dagen äntligen är här tänkte vi att det kan vara på sin plats att gå igenom var du kan köpa Coinbase-aktier i dag.

Läs vår lista nedan för att få en uppfattning om de bästa alternativen.

Var kan jag köpa Coinbase-aktier idag?

Om du försöker hitta de bästa ställena att köpa Coinbase-aktier är det viktigt att du ställer höga krav när du granskar dina alternativ. Det finns många onlinemäklare du kan använda, men för att välja den bästa krävs det ett öga för detaljer och noggranna tester.

Eftersom den direkta noteringen sker idag har vårt team av experter försökt spara dig tid genom att lista de tre bästa alternativen nedan.

Alla de här mäklarna erbjuder en bra kombination av pålitliga tjänster och unika funktioner, så du kan vara säker på att de hör till de bästa ställena att köpa Coinbase-aktier.

1.) Plus500

På Plus500 är det genast uppenbart att plattformen har ett väldigt användarvänligt gränssnitt. Den största fördelen med plattformen är dess flexibla sätt att investera. Utöver att köpa Coinbase-aktier direkt kan du också använda CFD:er, vilket vanligtvis är ett billigare alternativ. Att satsa på en CFD innebär att du äger ett kontrakt som representerar COIN-aktier snarare än att äga aktien i sig.

Registrera dig här>

2.) eToro

eToro är en av Europas främsta aktie- och kryptovalutamäklare. Etoro är en plattform som har vuxit snabbt sedan starten 2006 och den israeliska mäklaren är en av de bästa platserna att köpa COIN-aktier idag. Om du letar efter en kombination av ett branschledande gränssnitt och kraftfulla analytiska funktioner för att övervaka dina investeringar kan eToro vara mäklaren för dig.

Registrera dig här>

3. Capital.com

För att enkelt köpa Coinbase-aktier idag kan Capital.com mycket väl vara lösningen. Under vår noggranna test av tjänsten var vi särskilt imponerade av dess hastighet, användarvänligheten och tillförlitligheten. Om Capital.com låter som om det kan vara plattformen för dig så kan du registrera dig genom att klicka på länken nedan.

Registrera dig här>

Det kan hända att ingen av dessa mäklare är exakt vad du letar efter. Om så är fallet har vi mer hjälp att erbjuda. Vår recensionssida innehåller ett omfattande urval av de bästa mäklarna på marknaden. Du kan hitta en detaljerad utvärdering av allt de har att erbjuda och länkar att registrera dig med. Därtill, om du känner dig förvirrad över hur man investerar i Coinbase-aktier, kan du behöva en snabb introduktion till aktiemarknaden först. Med detta i åtanke har vi skrivit en praktisk guide för att köpa aktier 2021.

Vad är Coinbase?

Coinbase, Inc. är en amerikansk kryptovalutaplattform som grundades i juni 2012 av Brian Armstrong, en före detta Airbnb-ingenjör. Utan ett fysiskt huvudkontor betjänar plattformen nu cirka 43 miljoner användare i över 100 länder. Med 1 249 anställda och 1,14 miljarder dollar i intäkter 2020 är plattformen nu den största kryptovalutabörsen i hela USA sett till handelsvolym – och har till och med passerat konkurrenter som Binance.

Armstrong och hans team identifierade blockchain-teknikens potential att revolutionera finansmarknaderna, och med framväxten av kryptovalutor skulle användare behöva en plats för att handla dem. Medan fiatvalutor har börser runt om i världen saknade kryptobranschen en motsvarande infrastruktur av detta slag, och det är vad Coinbase har försökt leverera.

Coinbase fungerar precis som traditionella börser – användare registrerar sig hos Coinbase, verifierar sina identiteter och sätter in pengar på sina konton. Sedan kan de köpa och sälja någon av de över 50 kryptovalutorna som stöds, inklusive den extremt värdefulla Bitcoin (som nått en ny rekordnivå idag).

Därtill har företaget en serie produkter relaterade till krypto. För användare som vill ha en professionell version av digital tillgångshandel finns Coinbase Pro, och för investerare som vill lagra sina kryptomynt säkert finns det en Coinbase-plånbok. Företaget erbjuder också en stablecoin, USD Coin, och specifika produkter för institutionella kunder och till och med betaltjänster för handlare.

Kommer Coinbases aktier att stiga i värde?

Ingenting kan någonsin garanteras, särskilt inte på aktiemarknaden, även om det här kan vara en strålande investering. Över 2,8 miljoner människor handlar aktivt via Coinbase varje månad och ifjol upplevde företaget sitt första lönsamma år sedan 2017 och genererade 322 miljoner dollar i nettovinst. Med en robust balansräkning och ett löfte om en ständigt ökande vinst ser affärsgrunderna solida ut på papper.

Det finns dock vissa frågetecken kring företagets affärsmodell som du bör hålla i bakhuvudet. Den kanske främsta är det faktum att kryptovalutor är så populära eftersom de är decentraliserade och existerar utanför det nuvarande finansiella systemet. Coinbase är däremot centraliserad, vilket betyder att den fungerar som en bank och håller dina mynt åt dig. Det betyder att du inte äger dina egna mynt direkt, vilket verkar gå stick i stäv med hela grundtanken bakom DeFi.

Det viktigaste att ta hänsyn till när du förutspår Coinbases framtida aktiekurs är ditt förtroende för kryptovalutaindustrin i stort. Coinbase har varit ledande inom kryptovalutasektorn i nästan ett decennium och många analytiker förväntar sig att tillväxten kommer att accelerera ytterligare kan kryptobranschen bli ännu mer lukrativ. Visste du att Coinbase under sin första handelsdag kan vara värt mer än självaste Goldman Sachs… ?

Reaktioner i sociala medier

https://twitter.com/binance/status/1382207861518786563

För de senaste nyheterna om Coinbase och relaterade företag, ta en titt på de senaste nyheterna på vår webbplats.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust