Var kan jag köpa Dogecoin? Kan jag bli rik på DOGE?

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on maj 4, 2021
  • Dogecoin sköt upp till e ny rekordnivå på nästan 0,60 dollar.
  • Vi svarar på nyckelfrågan: Kommer Dogecoin att göra dig rik?
  • Vi undersöker vilket pris DOGE kan nå.

Idag nådde Elon Musks favoritkryptovaluta, Dogecoin, en ny rekordnivå på nästan 0,60 dollar. Ja, du läste rätt. Nu ställer investerare över hela världen samma fråga: ”Kan jag bli rik på DOGE?”.

Att investera i Dogecoin har visat sig vara mycket lönsamt för många handlare, men hur är det med dem som inte har investerat ännu? Är det ett bra tillfälle att köpa Dogecoin just nu, eller ska du vänta? Kommer Dogecoin att göra dig rik, eller bör du vara försiktig? Vi har alla svar du behöver.

Var kan jag köpa Dogecoin – bästa plattformarna för att investera i DOGE

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi börjar med frågan som många vill ha svar på – var du kan köpa Dogecoin. Vårt team av experter har arbetat hårt med att granska de tillgängliga alternativen och vi bedömer att dessa tre plattformar är de bästa ställena att köpa Dogecoin:

1.) eToro

Etoro började stödja Dogecoin igår och plattformen finns redan med på vår lista över de bästa plattformarna att köpa Dogecoin. Online-mäklaren har en fantastisk historia av tillförlitlighet och dess innovativa funktioner, som t.ex. CopyTrader™, gör att den sticker ut från mängder. Om du undrar var du kan köpa Dogecoin just nu är eToro ett bra alternativ.

Registrera dig här>

2.) Skilling

Därtill är Skilling en av våra favoritplattformar att investera i DOGE med. Bara några minuter efter att du skapat ett konto står det klart att Skillings intuitiva gränssnitt och låga avgifter gör det till en av de bästa platserna där du kan investera i Dogecoin.

Registrera dig här>

3.) Plus500

Plus500 är en av de bästa mäklarna att köpa Dogecoin med. Gränssnittet är tydligt och lätt att navigera och utbudet av tillgångar som erbjuds säkerställer dess position som en av de viktigaste aktörerna inom kryptobranschen. Om du vill köpa DOGE nu kan det vara ett smart steg att öppna ett Plus500-konto.

Registrera dig här>

Några av de mest populära söktermerna det senaste dygnet inkluderar ”Hur man köper Dogecoin-aktier”, ”Var kan man köpa Dogecoin-aktier?”, ”Hur investerar man i Dogecoin-aktier” och ”Kommer Dogecoin-aktier att göra mig rik?”. Innan du bestämmer dig för att investera i Dogecoin – se till att du är medveten om att Dogecoin inte är en aktie, utan faktiskt är en form av kryptovaluta.

Om du fortfarande undrar ”Vad är Dogecoin?” så är du varmt välkommen att läsa vår introduktionsguide för att köpa DOGE.

Kommer Dogecoin att göra mig rik?

Det är praktiskt taget omöjligt att garantera avkastning när man gör en investering – och detsamma gäller för DOGE. Vi kan inte definitivt svara på om DOGE kommer att göra dig rik, men vi kan ge dig användbar information.

Vad gäller det grundläggande värdet för myntet så började det främst som ett skämt – det var därför som skaparna Jackson Palmer och Billy Markus införlivade Doge – en internetmeme av en Shiba Inu-hund – i Dogecoins logotyp.

Nu har myntet däremot lyckats dra nya av en av de främsta katalysatorerna som finns – marknadshype. Vi såg det med WallStreetBets-situationen och nu, när Elon Musk ständigt förespråkar DOGE, så ser vi det med Dogecoin. Marknaden har redan visat sin förmåga att få det oväntade att ske med Bitcoin och Ethereum – för att inte nämna GameStop – och vi skulle inte bli förvånade över att se det fortsätta.

Intressant nog finns det några tekniska aspekter som lockar med Dogecoin. Framför allt är myntets blocktid på 1 minut väsentligt kortare än Bitcoins, Ethereums och till och med Litecoins. Detta gör det skalbart, vilket innebär att dess applikationer kan användas i betydligt fler sammanhang än för att ge dricks till innehållsskapare online. Med denna typ av momentum kan det bli en riktig utmanare.

Om du investerar i Dogecoin med förväntningar om att bli rik så är det förmodligen inte rätt satsning för dig. Men om du, som Mark Cuban har beskrivit det, ser Dogecoin som en bättre version av en lotterilot, så kan Dogecoin göra dig rik. Se bara till att du inte investerar pengar som du inte har råd att förlora.

Vilket pris kommer Dogecoin att nå?

Återigen är det svårt att säga. Världens alla analytiker kan genomföra tekniska analys av Dogecoins senaste marknadsprestanda och framföra sina åsikter, men med tanke på kryptovalutans enorma volatilitet så är tillförlitligheten för sådana prognoser tveksam.

Så betyder det att vi inte har någon aning om vilket pris Dogecoin kan nå? Nja. Vi har redan sett några extrema framgångshistorier inom kryptosektorn och vi har en ganska tydlig uppfattning om vilken typ av tillväxt som kan vara möjlig – och den är dramatisk.

Bli däremot inte förvånad om du ser Dogecoin falla något i pris inom en snar framtid, eftersom handlare alltid kommer att kassera ut sina vinster vid jämna mellanrum. Men den övergripande bilden ser positiv ut just nu.

Kommer Dogecoin nå 1 dollar?

Med tanke på dess nuvarande momentum och Elon Musks stundande Saturday Night Live-framträdande kan Dogecoin mycket väl slå 1 dollar inom kort. Men kom ihåg att ingenting kan garanteras, även om marknadssentimentet och de tekniska indikatorerna verkar enormt positiva just nu.

Kommer Dogecoin att nå 100 dollar?

Det är här saker och ting börjar bli lite mer komplicerade. För att nå 100 dollar så skulle DOGE med största sannolikhet behöva bli den absolut mest värdefulla kryptovalutan på planeten. Det beror på att dess obegränsade utbud av mynt för närvarande ligger på cirka 130 miljarder.

Vi säger inte att detta är omöjligt, men om Dogecoin slog 100 dollar skulle det vara en enorm överraskning.

Reaktioner i sociala medier

Läs våra kryptonyheter att håll dig uppdaterad om de senaste händelserna som rör Dogecoin och andra kryptovalutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust