Paxos VD tycker till om krypto och PayPals nästa generations plånbok

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 8, 2021
  • Charles Cascarilla, VD för Paxos, delade nyligen sina åsikter om kryptomarknaden.
  • Han tror att krypto kommer att se ökad acceptans.
  • Processen har långt kvar att gå innan krypto blir tillförlitlig men industrin går i den riktningen.

I slutet av 2020, när PayPal meddelade att de kommer att lägga till krypto till sin plattform, skapade det stora svallvågor i hela kryptobranschen. Faktum är att det kan ha varit en av de stora anledningarna till att kryptopriserna fick en så stark start på tjurkörningen som tagit dem dit de är nu.

Naturligtvis kunde PayPal inte ha gjort det på egen hand – de samarbetade med Paxos för att hantera sina kryptobetalningar. Hittills verkar partnerskapet ha fungerat bra och varit till allas fördel. Paxos VD och medgrundare Charles Cascarilla kommenterade nyligen läget för kryptosektorn och PayPals nästa generations digitala plånbok för krypto.

Intervjun med Charles Cascarilla

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cascarilla talade om krypto och PayPal under en intervju med CNBC. Under intervjun bekräftade han ett av sina tidigare uttalanden, nämligen att efterfrågan på kryptotjänster överträffar förväntningarna. Han konstaterade PayPal sannolikt varit en stor anledning till detta.

Han tror att krypto är på väg mot mainstream-acceptans baserat på allt han hittills sett, och Paxos huvudmål är nu att skapa infrastruktur och stödja PayPal. Samtidigt växer listan över företag som intresserar sig för krypto, vilket hjälper antagandet och tillväxten i branschen.

Intervjun berörde också prisvolatiliteten och dess inverkan som en riskfaktor. Cascarilla sa att krypto fortfarande inte kan betraktas som en betalningsmekanism. Det kan faktiskt aldrig bli en betalningsmekanism. Men han sa också att krypto kan fungera som guldet i framtiden, och vid den tiden kan dess prisupptäckningsfas avslutas. Om det händer blir krypto mindre volatilt och mer pålitligt.

Han insisterar dock på att Paxos fokuserar på att skapa infrastrukturen för krypto och inte försöker välja det vinnande myntet. Han tror att marknaden kommer att rensa bort de dåliga projekten på egen hand och låta de bra utvecklas och växa.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust