Bitcoin är mindre volatilt än Tesla och Apple, enligt Binances CEO

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 10, 2021
  • Bitcoins volatilitet liknar volatiliteten hos Apples och Teslas aktier.
  • Bitcoins flyktiga natur lockar handlare eftersom det kan leda till massiv avkastning.
  • Teslas aktier är mer volatila jämfört med andra stora företags.

Changpeng Zhao, Binance CEO, säger att Bitcoins volatilitet inte kan jämföras med andra kryptovalutor. Data visar att Bitcoin (BTC) är mindre flyktigt baserat på avkastningen.

Binance CEO uppgav detta under en intervju med Bloomberg TV den 3 maj. Enligt Zhao är aktierna i Tesla (TSLA) och Apple (AAPL) mer volatila än BTC. Enligt VD finns volatilitet på alla marknader och inte bara på kryptomarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Zhaos kommentarer är dock inte oemotsagda. Handelsexperter menar över lag att Bitcoins och andra kryptovalutors priser fluktuerar mer än företagets aktier.

Tesla är ett unikt fall

Teslas börsvärde uppgår till 633 miljarder dollar. Företaget har legat efter de ledande globala företagen vad gäller vinster och deras nettoresultat har ännu inte nått 500 miljoner dollar. Teslas aktier är mindre lönsamma jämfört med Microsofts (MSFT), Facebooks (FB), Googles (GOOG) och många andras.

Diagrammen visar att Teslas aktier är mer volatila än andra aktier i företag som värderas till över 200 miljarder dollar. Teslas volatilitet kan inte jämföras med krypto. Till skillnad från TSLA lagrar BTC inte värde och det har ingen värderingsmodell.

Zhaos handelsaktivitet kan dock inte användas för att hjälpa investerare att mäta sina intäkter. Även om han må vara chef för ett av de ledande kryptobörserna handlar han inte kryptovalutor ofta. Snarare väljer han att HODL. Detta hjälper honom att undvika stressen med marknadsvolatilitet. Holding är den bästa strategin för långsiktig spekulation.

Volatilitet eller avkastning

Volatilitet kan inte användas för att mäta värdet på kryptovalutor. Kryptoinnehavare kan mäta värdet på kryptovalutor med hjälp av intjänad avkastning. Volatilitetsnivån för krypto spelar ingen roll. Det enda måttet som är viktigt är hög avkastning och vinster.

Kryptoanalysföretaget MicroStrategy har skapat ett diagram som bedömer avkastningen och Sharpe-förhållandet för Bitcoin.

Sharpe-förhållandet är ett mått på riskjusterad (riktigt volatilitetsjusterad) avkastning. Det är ett sätt att mäta hur mycket avkastning en investering genererat i förhållande till risken (volatiliteten) under en viss tidsperiod.

Uppgifterna från MicroStrategy visar att Bitcoin tagit ledningen vad gäller riskavkastning. Avkastningen bedömdes med hjälp av större tillgångar och index under en månad.

Enligt Zhaos analys liknar Bitcoins volatilitet aktiernas i miljarddollarföretag. Baserat på avkastning som genererats från volatilitet tar Bitcoin dock ledningen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust