Hur och var man kan köpa Dogecoin efter att priset föll med 30% på söndag

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång strävan efter… read more.
on maj 10, 2021
  • Priset på Dogecoin kraschade med 30% efter att Elon Musk var värd för SNL.
  • Det är möjligt att SNL bara ledde till ett tillfälligt fall och att Dogecoin-priset kan studsa tillbaka.
  • Om du vill veta hur du köper Dogecoin är den här sidan för dig.

Priset på Dogecoin föll kraftigt direkt efter Elon Musks efterlängtade Saturday Night Live-debut. Det tog mer än 10 minuter innan Musk nämnde Dogecoin under sin öppningsmonolog och även då var det bara i förbifarten. Musk välkomnade sin mamma Maye Musk upp på scenen och skämtade att hans gåva till henne på mors dag blir Dogecoin.

När showen var över rasade Dogecoin-priset. Inom några timmar sjönk priset på Dogecoin cirka 30% till under 45 cent innan det visade vissa tecken på en comeback. Om du vill lära dig hur du köper Dogecoin med förhoppning om att priset kommer att återgå till de tidigare nivåerna under de kommande dagarna och veckorna så är den här guiden för dig.

Var kan jag köpa Dogecoin nu – de bästa kryptovalutamäklarna att köpa DOGE med

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det första steget för att köpa Dogecoin är att hitta en pålitlig kryptovalutamäklare. Det finns flera kryptovalutamäklare som erbjuder möjligheten att köpa Dogecoin, som handlas under tickern DOGE.

Men ungefär som i aktiemäklarens universum så erbjuds investerare så extremt många olika val att det kan behövas en hjälpande hand för att hitta rätt. Vårt team av finansexperter har utvärderat många av de bästa kryptovalutamäklarna för att köpa Dogecoin och rekommenderar följande två mäklare:

1. eToro

eToro är en av de mest populära mäklarna eftersom de kombinerar en unik social aspekt med billiga investeringar (och i vissa helt gratis handel). Plattformen la nyligen till möjligheten att handla Dogecoin så den mycket ansedda mäklaren är ett toppval för att köpa Dogecoin.

Klicka på länken nedan för att komma igång så att du kan köpa Dogecoin nu.

Registrera dig här>

2. Plus500

Plus500 är ett utmärkt alternativ att köpa Dogecoin eftersom de erbjuder ett komplett paket som är bekvämt, tillförlitligt och har låga avgifter. Plus500 är licensierade i alla de regioner där de verkar och är ett bra val för både nya och professionella investerare.

Klicka på länken nedan för att komma ett steg närmare att köpa Dogecoin.

Registrera dig här>

Fick Elon Musk Dogecoin-priset att falla?

Att skylla på en enskild individ för Dogecoin-prisets utveckling skulle vara ett misstag. Musk har cementerat sin position som en förspråkare för Dogecoin och kryptovalutor i allmänhet, så det var osannolikt hans mening att få priset på Dogecoin att falla.

Men under SNL:s ”Weekend Update”-segment spelade Musk rollen som en finansexpert som flera gånger undvek frågan om exakt vad Dogecoin är egentligen.

Var det anledningen till att Dogecoin-priset föll? Antagligen inte. Det är möjligt att det bara handlade om att handlare ville kassera ut sina vinster efter att DOGE ökat i värde inför lördagen.

Kommer Dogecoin-priset att återhämta sig?

Det korta svaret är att det är oklart om Dogecoin-priset kan återhämta sig till nya rekordhöjder. Även om det gör det, kan det tänkas att nästa drastiska uppsving kommer först efter en längre tid med svaghet. Tänk på att priset på bitcoin testade 20 000 dollar i slutet av 2017 och det var inte förrän 2020 det återigen nådde dessa höjder för att sedan fortsätta ännu högre.

Att köpa Dogecoin eller andra kryptovalutor kan vara ett smart drag för en investerares diversifierade portfölj som innehåller flera tillgångsklasser. Musk själv twittrade inför SNL att ”snälla investera med försiktighet.”

Reaktioner i sociala medier

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust