Samsung tar ytterligare ett steg för att stödja kryptoindustrin

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 14, 2021
  • Den koreanska teknikjätten Samsung meddelade nyligen nytt stöd för kryptovalutor.
  • Företaget kommer nu att börja stödja hårdvarukryptoplånböcker.
  • Samsungs smartphones kommer att kunna ansluta till Ledger Nano X och S.

När kryptopriserna skjuter i höjden rusar otaliga företag, institutionella investerare och naturligtvis privatinvesterare för att investera, vilket gör att sektorn växer sig större för varje dag. Antagandet går snabbare än någonsin och det verkar som om kryptovalutor är det enda som folk talar om dessa dagar.

Det senaste exemplet på detta kom igår när Samsung Electronics publicerade tillkännagivandet att deras användare nu kommer att kunna komma åt och handla med sina mynt direkt från sina Galaxy-smartphones.

Vad betyder detta för Samsung?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt tillkännagivandet kommer den senaste Galaxy-uppdateringen att göra det möjligt för handlare och användare av kryptovalutornas underliggande teknik, blockchain, att behandla transaktioner snabbt och enkelt genom att överföra plånböcker till Samsung Blockchain.

Därtill kommer Samsungs Galaxy-telefoner att kunna ansluta till ledande hårdvaruplånböcker, som till exempel Ledger Nano X och Ledger Nano S.

Naturligtvis har Samsung anslutit sina enheter till kryptoindustrin en längre tid redan. Dess Samsung Blockchain-plånbok har funnits sedan 2019 och den har expanderat så pass att den nu erbjuder t.ex. Bitcoin, Ethereum, alla ERC-tokens, TRON och dess TRC-tokens, och har därmed vuxit till en ganska anständig dApp-vänlig plånbok.

Det finns också ett internt programvaruutvecklingspaket som gör det möjligt för externa utvecklare att skapa sina egna appar och tillhandahålla olika tjänster. Just nu erbjuder Samsungs blockchain 40 dApps och fler kommer sannolikt att komma i sinom tid.

Samsungs position inom kryptosektorn är intressant, särskilt eftersom det är ett koreanskt företag. Som vissa kanske vet, slog de koreanska finansiella tillsynsmyndigheterna till mot kryptobörserna tidigare i år och upprättade en ny lista med regler som inkluderade en rad avancerade licenser. Många företag fick inte sina ansökningar godkända och valde att stänga ned sina verksamheter i landet. Men det innebär bara mer utrymme för massiva teknikgiganter som Samsung att potentiellt öka sin andel av marknaden, om de erbjuder rätt tjänster vid rätt tidpunkt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust