H&R Blocks VD avslöjar företagets inställning till kryptovaluta

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 25, 2021
  • Jeff Jones noterade att H&R Blocks tillväxt vad gäller marknadsandelar 2021 har varit den största på tio år.
  • Små företag svarar på det föränderliga digitala landskapet, vilket intensifierades av pandemin.
  • H&R Block arbetar ännu inte med kryptobeskattning, men företaget kan snart engagera fler kryptoanvändare.

VD för H&R Block, Jeff Jones, besökte nyligen CNBC där han uppgav att företaget har ökat sina marknadsandelar trots covid-19-pandemin. Han pratade också om skatter och hur företaget svarar på kryptovalutamarknaden.

Jones sa att 2021 var ett tillväxtår för beskattning. ”Vi uppnådde våra största marknadsandelar på över ett decennium,” upprepade han och tillade att intäkterna från segmentet ”Gör det själv” (DIY) även de låg på rekordnivåer.

Största marknadsandelen på tio år

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Jones sa att företaget står inför en förändring av verksamheten och att de har redan har gjort stora framsteg. Småföretag och konsumenter svarar på det föränderliga digitala landskapet, vilket ironiskt nog intensifierades av covid-19-pandemin.

Jones sa att företaget gjorde stora framsteg under det första året av sin Block Horizon-strategi. Han tillade att företaget är väl placerat för långsiktig tillväxt.

Jones noterade också att företagets marknadsandelstillväxt var den största som de upplevt på tio år, där konsumenterna mer än någonsin anammar digitala verktyg.

Konsumenterna stod inför så många osäkra faktorer, inklusive arbetslöshet, stimulansbetalningar och så många andra frågor som konsumenten behövde hjälp med. Jones sa att de vände sig till H&R Block för att få sådan hjälp, vilket har gjort det möjligt för företaget att överträffa sin tillväxtprognos.

Ståndpunkt om kryptovaluta i beskattning

Jones fick frågan om sitt företags syn på kryptovalutor och hur beskattningen kan vara effektiv på realiserade vinster från marknaden. Han sa att krypto är intressant för deras verksamhet. Han säger dock att företaget är försiktiga med att engagera sig med konsumenterna i den aspekten eftersom branschen inte är ordentligt reglerad än. Men i framtiden kan företaget hjälpa kunder med kryptobeskattning när regleringen förbättras.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust