Är Deere & Company ett köp efter bättre Q2-resultat än väntat?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 30, 2021
  • Deere & Company rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet i denna månad.
  • Företagets verksamhet har gått från klarhet till klarhet under hela andra kvartalet.
  • Deere höjde sin prognos för budgetåret 2021 för sina största affärssegment.

Deere & Company (NYSE: DE) tillverkar olika sorters utrustning över hela världen och verkar inom tre segment: jordbruk och gräs, bygg- och skogsbruk samt finansiella tjänster. Deeres aktier har haft en stigande trend under flera månader och företagets verksamhet har visat sig vara stabil under hela covid-19-pandemin.

Grundläggande analys: Deere gick starkt under andra kvartalet

Deere & Company rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet i denna månad. De totala intäkterna hade ökat med 30,4% på årsbasis till 12,06 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 5,68 dollar. Företaget gick starkt under andra kvartalet och uppnådde betydligt högre lönsamhetsnivåer än tidigare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade ökat över förväntningarna (+1,5 miljarder) och företaget höjde sin prognos för budgetåret 2021 för sina största affärssegment. Deere förväntar sig ett nettoresultat på 5,3 miljarder till 5,7 miljarder dollar för budgetåret 2021, medan styrelsen meddelade att företaget är förberett för en snabbare inflationsmiljö.

”Grunderna har förbättrats avsevärt under första halvåret och den förbättrade känslan återspeglas i den senaste statusen för våra orderböcker, som sträcker sig under resten av året och i vissa fall till räkenskapsåret 2022. Samtidigt stärktes marknaderna för vårt bygg- och skogsbrukssegment också under andra kvartalet, vilket ledde till förbättrade lönsamhetsnivåer och förbättrade utsikter för resten av året,” säger Brent Norwood, chef för Deere & Company.

Styrelsen beslutade om en kvartalsutdelning på 0,90 dollar per aktie som kommer att betalas ut den 9 augusti. Jefferies-analytikern Stephen Volkmann sa att den höjda prognosen och starka prissättningen bör stödja aktierna, medan forskningsföretaget Volkmann också har en positiv syn på Deeres aktier.

Konsensusbedömningen på Wall Street för Deere är fortsatt hausse, men förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i aktier i detta företag just nu. Deere handlas för mer än tjugo gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 50 dollar och den aktuella avkastningen ligger på cirka 1%.

Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 15,09 miljarder dollar och börsvärdet på 112,64 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad, och den aktuella risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Teknisk analys: Tjurar har fortsatt kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

Deeres aktier stöds fortfarande än det starkare Q2-resultatet än väntat och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för att den positiva trenden ska vända just nu.

En prisökning över 375 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden, och nästa prismål kan då ligga runt 400 dollar. Om priset däremot sjunker under 300 dollar så skulle det vara en säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 250 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust