Cloudera förvärvas av värdepappersföretag för 5,3 miljarder dollar

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay arbetade på Tata Motors med projektplanering innan han upptäckte sin passion för aktier. Idag bor han i Kanada… read more.
on jun 1, 2021
  • Cloudera förvärvas av värdepappersföretagen Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) och KKR.
  • Företaget värderas till 16 dollar per aktie, en premie på 24% på slutkursen den 28 maj.
  • Transaktionen förväntas slutföras under andra halvåret.

Cloudera Inc. (NYSE: CLDR), en leverantör av molnplattform för företag, meddelade idag att det har ingått ett slutgiltigt avtal att förvärvas av värdepappersföretagen Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) samt KKR. Den kontanta affären värderar företaget till 5,3 miljarder dollar, vilket motsvarar 16 dollar per aktie, vilket i sin tur motsvarar en premie på 24% jämfört med slutkursen den 28 maj 2021.

Transaktionen förväntas slutföras under andra halvåret. Affären har godkänts av Clouderas styrelse och nu väntar en omröstning bland aktieägarna. Icahn Enterprises, som äger 18% av företagets utestående aktier, har gått med på att rösta för affären.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktierna i företaget ökade med mer än 20% efter nyheterna under morgonens handel. Aktierna har ökat med cirka 23% hittills i år och även under den senaste ettårsperioden.

Vad sa Clouderas VD om affären?

Rob Bearden, VD för Cloudera, sa att man nu kombinerar fördelarna med att bli ett privat företag och fördelarna med att ha stöd från stora investerare:

”Vi tror att Cloudera som ett privat företag med expertis och stöd från erfarna investerare som CD&R och KKR kommer att ha resurser och flexibilitet för att driva produktledd tillväxt och utöka vår adresserbara marknadsmöjlighet.”

Vad förvärvarna sa om affären?

Jeff Hawn, operativ partner på det privata värdepappersföretaget CD&R, kommer att tjäna som styrelseordförande för företaget efter transaktionens slutförande. Hawn sa:

”Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med Cloudera eftersom de fortsätter att genomföra sin långsiktiga transformationsstrategi. Företaget har gjort betydande framsteg med att etablera Cloudera Data Platform (CDP) som ledande inom hybrid- och multi-cloud-analys, och vi tror att vår erfarenhet och kapacitet kan erbjuda värdefullt stöd för att påskynda expansion till nya produkter och marknader.”

John Park, KKR-partner och chef för Americas Technology Private Equity, sa följande om affären:

”Vi har följt Cloudera-berättelsen noga under ett antal år och är glada över att stödja deras uppdrag att hjälpa företag att utnyttja sin data bättre i den ständigt utvecklande hybrid-IT-miljön. Vi är glada att kunna bidra till Clouderas accelererade innovationsarbete som ett privat företag.”

KKR bidrar med sin erfarenhet från växande teknikföretag som GoDaddy, Internet Brands, Epicor, BMC och Optiv till Cloudera.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust