Vitalik Buterin tjänade 4 miljoner dollar på investering i Dogecoin (DOGE)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 9, 2021
  • Vitalis Buterin har avslöjat en vinst på över 4 miljoner dollar efter att ha sålt 50% av hans DOGE-innehav.
  • Han var inledningsvis skeptisk till investeringen, men ser det nu som ett av hans bästa beslut någonsin.
  • DOGE har gjort flera investerare till miljonärer de senaste månaderna.

Den meme-baserade kryptovalutan Dogecoin (DOGE/USD) har omgetts av stor hype de senaste månaderna, vilket har påverkat priset drastiskt och imponerat på marknaden.

Flera tidiga investerare har blivit miljonärer längs vägen. Ethereums grundare, Vitalik Buterin, uppgav nyligen att han investerat i DOGE, vilket visade sig vara ett av de bästa investeringsbesluten han någonsin fattat.

Buterin tjänade 4 miljoner dollar genom att sälja hälften av sina DOGE-tokens

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum-chefen uppgav att han köpte 25 000 dollar i Dogecoin 2016 – långt innan kryptotillgången blivit så populär som den är idag. Han förklarade att han vid den tiden var skeptisk till att investera i en kryptotillgång som inte har något egentligt värde, förutom hundlogotypen på framsidan.

Men Dogecoin har överraskat många kryptoinvesterare, inklusive honom, genom att stiga drastiskt. Buterin meddelade att han har sålt 50% av sina DOGE-tokens, vilket innebar en vinst på mer än 4 miljoner dollar. Han noterade också att beloppet har donerats till GiveDirectly, en östafrikansk välgörenhetsorganisation. Han sa:

Det blev en av de bästa investeringarna jag någonsin gjort.

Buterin visar inte stöd för meme-baserade tokens

Efter att nyheten om Buterins investering i Dogecoin har andra utvecklare av meme-baserade tokens skickat sina mynt till hans plånbok i hopp om att han skulle marknadsföra dessa tokens också. Många av utvecklarna skickade mer än 50% av deras tokenutbud. Buterin svarade dock inte som de förväntat sig. Han brände en majoritet av mynten och donerade resten till välgörenhetsorganisationer.

Många influencers och kändisar i sociala medier har hypat Dogecoin. Men det mest anmärkningsvärda inflytandet har kommit från grundaren av Tesla Inc.,Elon Musk. Tidigare i veckan noterade Coinbase, den största kryptobörsen i USA sett till börsvärde, Dogecoin på sin plattform.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust