Kryptouttag i USD inte längre möjliga på Silvergate Bank

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 12, 2021
  • Silvergate Bank kan ha avslutat sitt partnerskap med Binance efter att ha avbrutit insättningar och uttag.
  • Banken kan ompröva sitt samarbete med Binance på grund av börsens juridiska problem.
  • Användare av Binance.US, börsens filial i USA, påverkas dock inte.

Silvergate Bank kan ha avslutat sitt partnerskap med kryptovalutabörsen Binance, enligt ett e-postmeddelande från börsjätten. Meddelandet avslöjar att banken kommer att sluta behandla insättningar och uttag i amerikanska dollar.

E-postmeddelandet, som cirkulerar på Reddit och Twitter, noterar att insättningar och uttag via Silvergate kommer att avbrytas på fredag. E-postmeddelandet konstaterade också att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Var så säkra, vi arbetar hårt för att erbjuda en alternativ USD-lösning.

Binance har också försäkrat användarna om att plattformen arbetar för att tillhandahålla alternativa USD-lösningar. Börsen valde dock att inte kommentera situationen ytterligare.

Silvergate distanserar sig från Binance

Binance introducerade Silvergate-insättningsalternativet för användare redan i december. Men det är inte klart varför Silvergate bestämde sig för att lämna partnerskapet, men det kan vara relaterat till de juridiska problem som Binance just nu står inför. Enligt en ny rapport från Bloomberg utreder amerikanska Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Internal Revenue Service och justitiedepartement Binance. Ingen av myndigheterna har dock uppgett att börsen gjort något fel.

En annan anledning kan vara Silvergates senaste partnerskap med Facebooks stablecoin-projekt Diem. Den Kalifornienbaserade banken är den exklusiva emittenten av Diems stablecoin, vilket kan ha gjort dem extra känsliga för Binance regleringsfrågor.

Vissa Binance-användare har uttryckt oro över utvecklingen, särskilt de som använder Silverback för insättningar och uttag i fiatvaluta. Vissa har också klagat på att deras uttag har bearbetats i flera dagar.

En rad användare har också klagat över att de inte har kunnat ta ut i USD de senaste veckorna.

Binance.US påverkas inte

Situationen verkar inte ha någon inverkan på användare av Binance.US, som endast riktar sig till USA-baserade kunde. En bekräftelse kom också från börsens amerikanska division. ”Vi är stolta över att fortsätta arbeta med @SilvergateBank som en av våra bankpartners,” påpekade börsen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust