Ted Bakers helårsförlust före skatt ökade på grund av covid-19-restriktionerna

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 14, 2021
  • Ted Baker rapporterar 107,7 miljoner pund i förlust före skatt under räkenskapsåret 2021.
  • Lyxklädhandlarens intäkter minskade med 44% under året.
  • Ted Baker plc avstod från att tillkännage en utdelning idag.

Ted Baker plc (LON: TED) meddelade idag att deras förlust före skatt ökade under budgetåret 2021 när covid-19-pandemin påverkade försäljningen. Intäkterna under det första kvartalet 2022 har också släpat efter på grund av covid-19-krisen, tillade företaget.

Ted Baker föll med 3% när marknaden öppnade idag men sköt sedan upp med 5%. Aktierna handlas nu för 173 pence per aktie. Som jämförelse inleddes året på lägre 105 pence per aktie.

Ted Baker rapporterar 352 miljoner pund i intäkter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ted Baker rapporterade 107,7 miljoner pund i förlust före skatt för året som avslutades den 30 januari. Under räkenskapsåret 2020 redovisade de en mindre förlust på 77,6 miljoner pund före skatt. Livsstilsvarumärket bokförde 352 miljoner pund i helårsintäkter, vilket motsvarar en minskning med 44% på årsbasis till följd av de pandemirelaterade restriktionerna. Under föregående kvartal (Q4) minskade återförsäljarens intäkter med 47%.

Lyxklädgruppen stärkte sin ekonomi under krisen via en aktieförsäljning och skar ned sin arbetskraft med ungefär 1 000 jobb. Ted Baker har åtagit sig att spara 31 miljoner pund om år de närmaste tre åren.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade Saga plc idag att deras kontantförbränning inom resesegmentet förblev i den nedre delen av prognosintervallet för februari till maj.

Ted Baker satsar på sin onlineverksamhet

Enligt det London-noterade företaget har de öronmärkt 11 miljoner pund för att expandera sin onlineverksamhet, som såg en tillväxt på 22% på årsbasis under det nyligen avslutade räkenskapsåret. Under första kvartalet ökade dock e-handelsförsäljningen med bara 4,5%. I en kommentar till den ekonomiska uppdateringen idag sa analytiker Sophie Lund-Yates från Hargreaves:

”Ted Baker måste hitta ett sätt att förbättra sin onlineverksamhet på ett hållbart sätt, annars är det inte bra för handelsmönstren i den post-pandemiska, digitalcentrerade världen.”

Det brittiska företaget avstod från att tillkännage en utdelning idag men uttryckte förtroende för att utbetalningarna kommer att återupptas och att överskottet kommer att återlämnas till aktieägarna i framtiden. På årsbasis, tillade Ted Baker, minskade intäkterna med 20% under första kvartalet 2022.

Ted Baker presterade svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på mer än 65%. I skrivande stund har företaget, som har sitt huvudkontor i London, ett börsvärde på cirka 320 miljoner pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust