Boohoo Groups intäkter steg med 32% under första kvartalet

Av:
Jun 15, 2021
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • Boohoo Groups intäkter steg till 486,1 miljoner pund under första kvartalet.
  • Återförsäljaren förväntar sig en justerad EBITDA-marginal på upp till 10% i år.
  • Boohoo Group har fallit med cirka 2% hittills i år på aktiemarknaden.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Boohoo Group plc (LON: BOO) meddelade idag att deras intäkter ökade med 32% under första kvartalet när covid-19-restriktionerna började lindras tack vare de omfattande vaccinationskampanjerna. Företaget bekräftade också sina prognoser för helåret.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Boohoos aktier föll med cirka 1,5% när marknaden öppnade idag, men steg sedan med 2% för att handla till 333 pence per aktie. Som jämförelse inledde aktien året på högre 340 pence per aktie.

Boohoo Group rapporterade intäkter på 486,1 miljoner pund

Copy link to section

Boohoo Group rapporterade 486,1 miljoner pund i intäkter under kvartalet som avslutades den 31 maj. Under första kvartalet föregående år begränsades intäkterna till lägre 367,8 miljoner pund. Bruttomarginalen, tillade modehandlaren, föll 60 punkter under första kvartalet till 55%. Jämfört med 2019 ökade det London-noterade företagets intäkter med 91%.

Nyheten kommer en månad efter att Boohoo Group uppgav att resultatet före skatt ökade med 35% under räkenskapsåret 2021. Aktien presterade ganska starkt ifjol med en årlig vinst på knappt 15%. I skrivande stund har det Manchester-baserade företaget ett marknadsvärde på 4,20 miljarder pund och ett P/E-förhållande på 45,80.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade On the Beach Group plc att förlusten före skatt minskade under första halvåret 2021.

Boohoo Group bekräftar sin prognos för helåret

Copy link to section

Det brittiska företaget uttryckte förtroende för att de har börjat året positivt och upprepade sin prognos för budgetåret 2022. Boohoo förväntar sig en tillväxt på cirka 25% i år och att deras justerade EBITDA (vinst före räntor, skatter och avskrivningar) kommer att uppgå till mellan 9,5% och 10%. Peel Hunt-analytiker kommenterade:

“Intressant nog har Boohoo sett (segmentet) dresses mix gå från 12% till 30% av försäljningen under de senaste veckorna (vilket är högre än innan pandemin), vilket ger oss förtroende för att vi kommer att få se en stark och normal klädhandel för konsumenterna. Prestandan bör påverkas mer framåt andra halvåret, och vi noterar att jämförelserna förblir särskilt tuffa under andra kvartalet.”

Enligt onlinemodeföretaget såg de viktigaste marknaderna, Storbritannien och USA, en tillväxt med 50% respektive 43% under första kvartalet. Prestanda i resten av världen minskade däremot med 15%, medan resten av Europa minskade med 14%. Boohoo Group hade 199 miljoner pund i kontanter i slutet av det senaste kvartalet.

UK Aktier & Fonder Detaljhandel Europa Industrier Världen