CNN ger sig in i NFT-sektorn, säljer historiska nyheter

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 17, 2021
  • NFT-sektorn har hittills varit den mest dominerande trenden 2021 och lockar med digitala samlarobjekt.
  • Nu bestämde sig CNN för att göra entré i branschen, strax efter att Fox och Time Magazine gjorde detsamma.
  • CNN kommer att släppa NFT:er som visar historiska ögonblick, från presidentval till rymdresor.

Trots skeptikernas domedagsprofetior har NFT-trenden inte försvunnit någonstans eller visat sig vara en bluff. Tvärtom är sektorn starkare än någonsin och även CNN har nu valt att skapa och lansera digitala tokeniserade samlarobjekt.

CNN:s NFT:er låter användare köpa och äga historiska ögonblick

Enligt företaget är dess NFT-idé att tokenisera några av de historiska ögonblicken inom nyhetsvärlden, såsom rymdresor, presidentval, stora tekniska framsteg och mer. Tanken är att låta människor ”äga ögonblicken” av stor betydelse för utvecklingen i USA, världen och till och med för mänskligheten i sig.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Själva projektet fick namnet ”Vault of CNN: Moments That Changed Us” och innehåller viktiga händelser från företagets 41-åriga historia. Naturligtvis säljer företaget inte bara NFT:er – de erbjuder också ett valv där användare kan köpa, lagra och visa sina samlarobjekt.

Hittills har CNN inte avslöjat vilka specifika ögonblick de planerar att tokenisera, utöver att de kommer att inkludera anmärkningsvärda nyheter, CNN-exklusiva nyheter, världshistoria och presidentval. De avslöjade däremot att kampanjen kommer att omfatta sex lanseringar i veckan och att det hela börjar senare under månaden.

Du behöver inte äga krypto för att köpa NFT:er

Något annat som är känt är att NFT:erna kommer att skapas på blockkedjan som tillhör projektet Flow, som valdes tack vare dess användning av en energieffektiv PoS-konsensusmekanism. Men den som vill köpa dessa NFT-enheter måste registrera sig för CNN:s eget valv – det är där de tokeniserade minnena kommer att erbjudas och lagras.

En god nyhet är att användare inte ens behöver äga krypto för att köpa dessa minnen. Tvärt om kan vem som helst göra det med ett kreditkort eller via Stripe.

I slutändan kommer CNN:s initiativ sannolikt att ytterligare inspirera andra som har en idé eller produkter som kan förvandlas till digitala samlarobjekt. Som många andra företag redan har visat så finns det ingenting som inte kan tokeniseras och distribueras – det enda som sätter gränser är fantasin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust