Pinknode och Pontem i partnerskap för att tillhandahålla viktig Web 3.0-infrastruktur

By: Daniela Kirova
on jul 16, 2021
  • Den offentliga versionen av Facebook-stödda Diem blockchain släpps senare 2021.
  • Slutmålet är att förbättra Polkadots befintliga infrastruktur till förmån för dApp-utvecklare.
  • Pinknode förser Pontem med pålitliga, säkra och skalbara API-slutpunkter som huvudinfrastrukturleverantör.

Pinknode, den mest pålitliga och använda nodinfrastrukturleverantören på Polkadot (DOT/USD) och Pontem, ett Dapp-ramverk byggt på samma ekosystem, har ingått ett partnerskap för att tillhandahålla viktig infrastruktur för Web 3.0-syften, enligt ett pressmeddelande. Detta samarbete kommer att stödja testerna av marknadsförbarhet i ett offentligt offentligt nätverk innan migration av applikationer till Diem blockchain, som stöds av Facebook.

Utvecklar en tillståndsfri och offentlig version av Diem

Pontem grundades förra året med mål att utveckla en tillståndsfri och offentlig version av Facebook-stödda Diem blockchain. Ekosystemet och kryptovalutan kommer att släppas senare i år. Eftersom Pontem och Diem kommer att vara kompatibla kan alla Diem-användare få tillgång till de funktioner som utvecklats i Pontems ekosystem. Pontems grundare Boris Povod kommenterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi är glada över att samarbeta med ett annat projekt som är anpassat till våra mål, så att vi båda kan nå vår fulla potential. Med Pinknode som vår primära infrastrukturleverantör kommer deras pålitliga och säkra API-slutpunkter att vara en viktig byggsten för att fullborda vårt gemensamma mål att förbättra Polkadots nuvarande infrastruktur, samtidigt som vi också kan arbeta mot vårt mål att bli experimentnätverket för Diem. Vi ser fram emot vad detta partnerskap kommer att medföra.”

Viktigt partnerskap för att säkra skalbara och pålitliga API-slutpunkter

Partnerskapet mellan Pontem och Pinknode är avgörande eftersom de har ett gemensamt mål – att förbättra Polkadots befintliga infrastruktur till förmån för dApp-utvecklare. Pinknode kommer att förse Pontem med pålitliga, säkra och skalbara API-slutpunkter som huvudinfrastrukturleverantör eftersom den senare utvecklar det Polkadot-baserade offentliga alternativet till Diem. Inom Polkadots ekosystem är Pinknode den mest använda och anpassningsbara leverantören av API-slutpunkter. Polkadot-utvecklare kan länka det befintliga Kusama-utvecklingsekosystemet till dApps via Pinknodes kod.

Projekt gynnar hela blockchain-industrin

Att möjliggöra offentlig och transparent utveckling av nya communityn och protokoll och skapa en testplats för Diem kommer att gynna hela blockchainindustrin. Projektet är inte den enda milstolpen Pontem uppnått den sista tiden. De samlade också in 4,5 miljoner dollar från Kenetic Capital, Mechanism Capital och andra via privat finansiering.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money